Головна

КІПи навчатимуть вірних УГКЦ, як правильно використовувати гроші

"Найближча перспектива - це відкриття у кожній єпархії/екзархії УГКЦ консультаційно-інформаційних пунктів (КІПів), де можна було би кожній людині отримати повну інформацію щодо цього фонду зокрема, та системи недержавного пенсійного забезпечення загалом. Це робимо для того, щоб навчити людей як користатися грішми, як їх ефективніше заощаджувати", - в інтерв'ю радіо "Воскресіння" сказав о. Василь Копичин, голова Наглядової ради Недержавного пенсійного фонду "Покрова", розповідаючи про перші місяці діяльності фонду.

Говорячи про зиск, який має Церква від заснування свого фонду, о. Василь пояснив, що головна мета - це соціальний захист вірних. "Ідея Церкви - це дійсно велика гуманність, адже УГКЦ не буде мати якоїсь особливої користі від заснування свого пенсійного фонду. Кожна копійка: чи це гривня, чи сто гривень, відкладається на окремий рахунок кожного учасника і це власні гроші тієї людини, які переходять з покоління в покоління", - сказав голова Наглядової ради НПФ "Покрова".

Відповідаючи на запитання, чому Церква створила свій пенсійний фонд, а не стала учасником якогось уже існуючого (в Україні зареєстровано понад сто недержавних пенсійних фондів), о. Василь сказав, що можна було так вчинити, але "тоді би відповідальність перекладалася на ті чи інші плечі". "У важкі моменти життя народу Церква завжди підставляла своє плече. Наприклад, у часах Митрополита Андрея (Шептицького) поряд з тим, що існували світські банки, якісь підприємства Церква, дбаючи про соціальні потреби своїх вірних, засновувала свої банки, кооперативи, кредитні спілки, які допомагали людям. У той спосіб Церква пропагувала ті нові методи, нові способи господарювання, які можна було впровадити в економіку", - відповів о. Василь Копичин, голова Наглядової ради НПФ "Покрова".

Департамент інформації УГКЦ

Фото радіо "Воскресіння"

За матеріалами:http://www.pokrova.in.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/