Головна

Храмовий празник у Вишгороді

Сьогодні, 13 грудня, парафія святого апостола Андрія Первозванного у Вишгороді святкувала свій празник.

На Божественній Літургії, яку очолив настоятель церкви мітрат отець Сергій Прутко у спів служінні священників: декана Київського отця Ігоря Онишкевича, отця Романа Небожука, отця Олександра Приліпа, отця Петра Жука і диякона Константина Пантелея.

У своїй проповіді отець Сергій згадав про початок нашого християнства за апостольських часів, як апостол Андрій благословив, цю землю, ці київські гори, і від його благословення зросла наша церква. Також отець Сергій нагадав про митрополита Андрея Шептицького, який як апостол сіяв слово Боже на наших землях, говорив про велике переслідування церкви, яке завершиться і церква знову буде проповідувати слово Боже.

Настоятель подякував усім доброчинцям, за яких молився на Святій Літургії, і многоліттям привітав усіх іменинників Андріїв.

Наприкінці літургії отець Ігор привітав пароха Сергія, пані матку Лілю, усіх священиків, сестер, хор і громаду з цим величним святом. Наголосив про ту жертовну працю священиків і громади у будівництві цього чудесного, прекрасного храму, який золотом хрестів підноситься над Дніпром і є дороговказом спасіння усіх мешканців Вишгорода.

Ця велика парафія почала нести слово Боже на цю славну землю з 1993 року, сьогодні вже збудовано цей золотоверхий храм, де найперше підноситься молитва. Отець Сергій завжди пам'ятає про милосердя і допомогу потребуючим. Через церковну службу милосердя «Межигірський Спас» він зігріває душі потребуючих. Парафіяльна молодь згуртована в «Пласті», гартується духовно і тілесно творити нове майбутнє України.

Для отця пароха та пані матки та всієї громади сотвори Господи многії та благії літа.

Матеріал Іллі, «Оранта».

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/