Головна

БФ «Карітас-Київ» надає допомогу вимушено переселеним людям зі Сходу України

«БФ «Карітас-Київ» надає допомогу вимушено переселеним людям зі Сходу України та Криму. За досить короткий час вдалося досягти великих результатів - допомогу отримало понад 1000 осіб. П’ятсот п’ятдесят п’ять осіб отримали грошову допомогу на продукти харчування, теплі речі та на оплату оренди житла. Окрім цього, ще понад 500 осіб отримали допомогу гуманітарними речами, одягом, взуттям, продуктами, засобами гігієни, засобами реабілітації (інваліді візки, ходунки, палички тощо). Допомога надавалася як у Карітасі, так і в інших місцях проживання переселенців. Ведеться співпраця із державними органами та іншими фондами і організаціями з метою надання широко масштабнішої допомоги ще більшій кількості осіб, - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

В умовах військових дій на Сході України кількість переселенців невпинно зростає. Станом на початок листопада, за даними ООН, кількість вимушено переселених в Україні сягає понад 450 тис. осіб. Завдяки оперативній та професійній праці соціальних працівників БФ «Карітас-Київ», вдається допомогти особам, що покинули свої домівки на Сході України, у Криму та переїхали до столиці, і забезпечити базові потреби в харчуванні, теплому одязі та оплаті за оренду житла. В умовах складних військово-політичних подій в Україні, працівники «Карітасу» плідно працюють задля досягнення спільної мети – допомогти та підтримати кожного, хто потребує допомоги, та разом навчитися жити в нових реаліях життя.

Проект «Допомога вимушено переселеним зі Сходу України та Криму» фінансується міжнародною благодійною організацією «Карітас» Німеччини та реалізується в десятьох містах України. Проект спрямований на допомогу для найбільш незахищених верств населення, що виїхали з територій дії АТО та Криму. Інваліди, пенсіонери, самотні матері та багатодітні сім’ї мають змогу протягом п’яти місяців отримувати фінансову допомогу та підтримку.

«В рамках проекту «Допомога вимушено переселеним зі Сходу України та Криму» при Благодійному фонді «Карітас-Київ» ми кожного дня приймаємо та надаємо людям різносторонню допомогу. Крім матеріальної допомоги, що ми маємо можливість надавати стараємось вислухати кожного та поділитися із людьми теплом людяності. Саме за таке тепле відношення ми частіше чуємо слова подяки, аніж за матеріальну допомогу, - говорить соціальний працівник Карітасу Кочубей Алла.

«Найважче в допомозі, яку ми надаємо це те, що ми просто не маємо можливості допомогти матеріально усім людям, що до нас звертаються. У зв’язку із ситуацією, що склалася в нашій державі, по допомогу до нас звертаються масово люди, які змушені переселитись на невизначений строк зі сходу України та Криму. Кожна така людина, яка до нас звертається, це окрема історія і, як правило, ця історія наповнена гіркоти поневірянь та горя. Від держави такі люди отримують мізерну допомогу, а вижити, коли ти втратив власне житло, роботу чи навіть членів сім’ї, погодьтесь, зовсім нелегко» - розповідає працівник Карітасу Корбеляк Анатолій.

«Коли я дізналася про надання допомоги Карітасом, то одразу зателефонувала за більш детальною інформацією і отримала вичерпну відповідь. Згодом зібрала відповідні документи і приїхала до офісу "Карітас-Київ". Я була вражена теплим прийомом та увагою, з якою мене вислухали. Оформлення документів було дуже швидким, працівники проекту також запропонували скористуватися гуманітарним одягом, що знаходиться в приміщенні "Карітасу". Я та моя родина надзвичайно вдячні за допомогу і бажаємо подальшого натхнення тим, хто займається цією великою справою,» - розповіла Юлія самотня мати трьох дітей, переселенка зі сходу України.

БФ «Карітас Київ» дякує всім, хто допомагає у допомозі переселенцям та просить допомоги, хто може її надати. Празом зможемо допомогти ще більшій кількості.

о. Роман Сиротич «Карітас-Київ»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/