Головна

Екзорцист: демони бояться святого Йоана Павла ІІ

Святий Йоан Павло ІІ — заступник у боротьбі зі злим духом, розповідає екзорцист Рима. Демон дуже боїться Папу, який «зруйнував усі його плани». Зокрема, йдеться про падіння комунізму у Східній Європі, а також про велику любов молоді до Святішого Отця.

Отець Ґабріель Аморс, однак, переконаний у тому, що у боротьбі за душі ми не самі, оскільки у своєму служінні він неодноразово отримував допомогу з неба, зокрема за заступництвом св. Йоан Павло ІІ. Будинок о. Ґабріеля у південно-західній частині міста не привертає до себе увагу перехожих, проте саме там точиться жорстока боротьба добра і зла. За останні 26 років священик провів там понад 70 000 екзорцизмів.

«Світ має пам’ятати: сатана існує. Демони можуть впливати на людей звичайними та надзвичайними способами», — каже він. 86-річний екзорцист Римської дієцезії, священик з Товариства св. Павла, пояснює різницю: «Те, що ми називаємо звичайним впливом, виявляється як спокуси віддалитись від Бога, та — як наслідок — зблизитись до пекла. Ці спокуси переживають сповідники усіх релігій». «Надзвичайними» способами, які застосовує сатана, о. Ґабріель називає «одержимість; демонічний вплив, що веде до розпачу; знущання демона, як у випадку о. Піо, якого сатана бив, а також випадки коли сатана має вплив на простір, предмети та тварини». Отець наголошує, що «надзвичайні впливи» трапляються рідко, проте він помічає стрімкий зріст: «Вражає кількість молодих людей, що знаходяться під впливом злого духа сьогодні через участь у сектах, спіритичних сеансах та наркотики».

Та о. Ґабріель не впадає у розпач: «З нами Ісус та Марія… Бог пообіцяв, що не допустить спокус та випробувань понад наші сили». Він теж дає своєрідну інструкцію для кожного у боротьбі зі злом: «Боротися зі спокусами сатани належить, перед усім, уникаючи обставин та ситуацій, що ведуть до зла, до гріха. Сатана шукає наше найслабше місце. Далі — молитва. Ми, християни, маємо велику перевагу, адже ми маємо Слово Боже, Святі Таїнства та молитву».

Зрозуміло, що передусім під час екзорцизму отець Аморс звертається до Христа, промовляє Ім’я Ісуса. Він також прикликає заступництва святих. Останнім часом священик досвідчив сили посередництва св. Йоана Павла ІІ під час молитви. «Я двічі запитував демонів, чому вони так бояться Йоана Павла ІІ, та отримав дві відповіді, обидві дуже цікаві. «Він зруйнував мої плани», — сказав мені злий дух. На мою думку, тут йдеться про падіння комунізму у Росії та Східній Європі. Друга відповідь була такою: «Йому вдалося вирвати з моїх рук багато молоді, завдяки йому вони повернулись до Бога». Можливо, ці молоді люди були християнами лише формально, проте завдяки особі святого відновили свій зв'язок з Богом, — розповідає отець, — Запитуєте про найсильнішого посередника? Звичайно, це Пресвята Діва Марія! Якось я також запитав сатану, чому він не зносить, коли взивають Матір Христа. «Усе тому, що я більше упокорений, коли мене перемагає людина, ніж коли мене перемагає Бог», — пролунало у відповідь».  Отець Габріель постійно пригадує людям про те, що «екзорцизм — це молитва, і християни можуть молитись про звільнення людини чи місця від впливу злого». «Три речі надзвичайно важливі. Христос говорить про них апостолам, це відповідь і для нас, екзорцистів, — веде далі священик, — Демонів перемагає піст, молитва та віра. Необхідно мати віру, міцну віру. Багато разів під час зцілень Ісус говорить: «Віра твоя спасла тебе». Не знаходимо у Євангелії чогось на кшталт: «Ось я, і я тебе зцілив!». Ні! Ісус шукав віру, стійку, міцну, абсолютну. Без віри і ми не зможемо нічого учинити».

За матеріалами: CNA

Джерело: CREDO

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/