Головна

Папа: справжній християнин – це той, хто слухає Божі слова і впроваджує їх у життя

pope_francis_02_25492000

Люди відчувають, коли душпастир є послідовним, що дає йому авторитет. Це була одна із думок проповіді, виголошеної Святішим Отцем Франциском під час ранішньої Служби Божої у ватиканській резиденції «Дім Святої Марти» у четвер, 25 червня 2015 року.

Із прочитаного євангельського уривку, де розповідалось про те, як Ісус навчав народ, дізнаємось, що люди були приємно здивовані словами Ісуса Христа, бо Він навчав як повновладний, а не як законовчителі та книжники.

Папа наголосив, що подібно діється також і в наш час, адже люди відчувають, коли священик, єпископ, катехит чи звичайний мирянин є послідовними, коли живуть згідно із своєю вірою, згідно із тим, як говорять. А така послідовність робить їх авторитетними.

Проповідник виокремив три ключові слова для пояснення євангельського уривку, прочитаного під час Євхаристійного Богослуження: говорити, робити та слухати. Спершу Єпископ Риму пригадав слова Спасителя: «Не кожен, хто каже мені «Господи, Господи», ввійде у Царство Небесне». Такі люди говорять і діють, але їм не вистачає основного елементу поведінки: вони не слухають. Як пригадуємо, коли Христос навчав Своїх послідовників, то не казав говоріть і робіть, але слухайте Мої слова і впроваджувати їх у життя! «Хто слухає Мої слова і впроваджує їх у життя, той схожий до розумного чоловіка, який побудував свій дім на скалі», – навчає Спаситель.

Є люди, які слухають слово Боже, але не виконують його, дозволяють, щоб воно пройшло повз них. Такі особи схожі на людей, що будують свій будинок на піску. І ми добре знаємо, який результат такою будівництва. Коли Христос перестерігає вірних перед лжепророками, каже: «По їхніх плодах впізнаєте їх». Можна багато говорити, але мати закрите серце на Божий голос, боятись тиші, у якій промовляє Господь. Можна навіть чинити добрі вчинки, але без слухання Божого голосу, не вистарчає міцного фундаменту, тієї міцної скали.

Далі Єпископ Риму зазначив, що зісвітчені душпастирі багато говорять, але мало слухають, їм бракує скали Божої любові, міцного фундаменту Божого слова. Папа наголосив, що той, хто лише говорить і чинить – не є правдивим пророком, не є справжнім християнином, бо його життя побудоване без основи, якою є слухання Божого голосу. Вселенський Ариєрей підкреслив, що у Церкві було і є дуже багато осіб, які будують на скалі, які говорять і роблять те, що покірно почули від Господа. Діло таких людей триває, не занепадає навіть після їхньої смерті, подаючи у приклад Мати Терезу з Калькути.

http://uk.radiovaticana.va/

 

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/