Головна

Як молитва батьків впливає на життя дітей?

8012f25Дієві тільки молитва, мовчання і любов. Ви зрозуміли плоди молитви? Любов у молитві, любов у Христі дійсно допомагає. Поки ви любитимете дітей тільки людською любов’ю, яка часто егоїстична, їх поведінка буде поганою. але коли ваша любов один до одного і до ваших дітей стане християнською і святою, у вас не буде жодних проблем. Святість батьків рятує дітей. Для того, щоб це відбулося, необхідно, аби Божественна благодать подіяла на душі батьків. Ніхто не стає святим сам по собі. Та же сама Божественна благодать згодом просвітить, зігріє і оживить душі дітей.

Часто мені телефонують навіть із-за кордону і ставлять питання про своїх дітей і про інші речі. Ось зателефонувала одна мати з Мілана і запитала, як їй поводитися з дітьми.

Я сказав: «Молись і, коли потрібно, говори з дітьми з любов’ю. Більше молися і менше говори. Усім потрібно багато молитви і мало слів. Не будемо нав’язливими, потрібно таємно молитися, а потім уже говорити, і Господь дасть нам відчути, чи сприйняті наші слова іншими людьми. Якщо ні, ми не станемо говорити. Будемо тільки таємно молитися, оскільки своєю багатослівністю ми стаємо настирливими і змушуємо інших противитися, а іноді й обурюватися. Тому краще через таємну молитву звертатися до серця інших людей, ніж до їх вух.

Послухай, що я тобі скажу: молися, а потім говори. Так чини зі своїми дітьми. Якщо ти весь час даватимеш їм поради, то вони будуть їм тягарем, і, коли вони виростуть, то відчуватимуть тиск. Так що віддавай перевагу молитві. Говори з ними через молитву. Говори все Богу, а Бог говоритиме з ними. Не треба давати дітям поради голосом, який чують їх вуха. Ти можеш робити і це, але перш за все потрібно говорити про своїх дітей Богу. Говори: “Господи Ісусе Христе, просвіти моїх діток. Я Тобі їх довіряю. Ти мені дав їх, але я слабка і не можу їх направити, тому прошу Тебе: просвіти їх”. І Господь говоритиме з ними, і вони скажуть: “Ох, не слід було засмучувати маму тим, що я зробив!” І це буде їх внутрішнє відчуття, із благодаті Божої.

Ось що є ідеал: аби мати розмовляла з Богом, а Бог із дитиною. А інакше ти говориш, говориш, говориш… Усе це в одне вухо влітає, із іншого вилітає, і врешті-решт починає сприйматися як тиск.

І коли дитина виростає, настає реакція — вона починає так чи інакше внутрішньо мстити батькові і матері за те, що вони тиснули на неї. А в ідеалі повинна говорити любов у Христі і діяти святість батька і матері. Сяйво святості, а не людські зусилля роблять дітей хорошими».

Коли діти травмовані і страждають із якогось серйозного приводу, не хвилюйтеся через їх опір і грубість. Насправді вони не хочуть поводити себе так, але не можуть інакше у важкі моменти. Потім вони каються.

Але якщо ви дратуєтеся і впадаєте в гнів, то стаєте на бік лукавого, і він усіма вами грає.

Старець Порфирій Кавсокалівіт

Із книги “Слова о воспитании детей”

Переклад українською здійснений адміністрацією сайту

Джерело godimage

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/