Головна

Катехитична школа Аскольдової їздила в село Буки

unnamed_1Традиційно, після літніх канікул заняття у катехитичній школі при УГКЦ на Аскольдовій могилі розпочалося на природі. Цього разу з ініціативи пароха отця Ігоря Онишкевича була організована екскурсія в село Буки, що на Київщині. «Я дуже хочу, щоб діти з батьками їздили Україною і щоразу переконувалися, яка ж вона красива!» - наголосив отець Ігор. Цілий день суботи 17 вересня в одній компанії провели 17 дорослих та 17 дітей. На оплату транспорту дітям та катехитам із катехитичного фонду було витрачено 1460 гривень. Уже в автобусі усі разом молилися на вервичці, діти розповідали вірші та співали пісні. Дорослі декламували поезію Івана Франка. Священник провів катехизацію на тему «Милосердя».

Тільки-но вийшли в Буках із автобуса, потрапили  наче в Київ. Адже центральний вхід в тамтешній ландшафтний парк прикрашає фонтан, привезений зі столичного Майдану незалежності.  А одна з веж, що розташувалися на пагорбі,виконана в стилі київського Музею води. Дорослі, звісно, одразу звернули увагу на хрест із викарбуваними пам’ятними історичними сумними датами для України, а також на храмовий комплекс, що розбудовується.   Настоятель православної церкви КП отець Артемій люб’язно запросив нашу групу до храму, де священник УГКЦ от. Ігор Онишкевич провів молебень, під час якого були присутні люди різних конфесій.

unnamedПарк с. Буки зведений відносно недавно: йому тільки 10 років. Раніше тут було сміттєзвалище. Місцевий підприємець викупив територію у 2,7 га  лише за 20 тис. доларів. Скільки вкладено у розбудову парку, можна лише здогадуватися.    У парку є свої альпійські гірки, які підпирають величезні стіни і навіть власна гідроелектростанція, вибудувана в руслі річки Роставиці. Особливо багато серед туристів дітей. Для них тут і міні-зоопарк, де мешкає ведмідь, лев, поні, павичі та оленятка Бембі. Вражені були наші діти і «Алеєю казок» з Охом, Пегасом, Змієм-Гориничем та  Русалкою, тощо. Перекуску ми організували на березі річки із чудовим краєвидом,  діти каталися на катамаранах.  Дорослі також знайшли для себе цікавинки, як то камінь здоров’я  та весільний камінь, міст бажань та грошовиті жабки. І хоча усі розуміли, що це вдалий піар-хід парку, втім черги охочих сфотографуватися біля цих «родзинок» майже не закінчувалися. Повертались додому з купою вражень, втомлені, але задоволені.  І уже в дорозі обговорювали найближчі плани для спільного відпочинку учнів катехитичної школи та їхніх батьків.

Слава Станіславська, спеціально для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/