Головна

АСКОЛЬДОВА ПОКРОВА

485423804_n16 жовтня 2016 р. Б. в храмі св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі відбувся урочистий концерт з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці. По закінченні Дитячої літургії вірян та гостей храму поетичними рядками привітали  юні козачата Андрійко Чаплик та Матвійко Сивак, у виконанні Андрія Гекера прозвучало «Кантабіле» Ніколо Паганіні, а козацька «Ой на горі та й женці жнуть» лунала у дуеті блокфлейти та сопілки родинним складом Чапликів.

Родзинкою концерту став спів чоловічого колективу, яких глядачі одразу найменували «Аскольдові солов’ї». Разом із усіма присутніми вони виконали відомі козацькі, повстанські та стрілецькі пісні «Їхав козак містом» (солісти М.Мацієвський та Ю.Вольбин), «Ой у лісі на полянці», «Там на горі на Маківці», «Повіяв вітер степовий», «Лента за лентою» та «Ой видно село».

Апофеозом концерту стало спільне виконання стрілецької пісні «За Україну!» на муз. Я. Ярославенка та сл. М. Вороного, яка в черговий раз нагадала про незаперечні постулати українців - Свободу, Соборність, Справедливість, Гідність та достойне буття народу.

Родинної атмосфери святу надала ведуча Ірина Василик.

По закінченні свята настоятель храму о. Ігор (Онишкевич) висловив всім учасникам велику подяку за плекання патріотичного духу, оборону держави засобами культурно-просвітницьких заходів та звертання до багатих пісенних джерел українців.

Катерина Чаплик, «Оранта».

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/