Головна

Велика радість від святого Миколая!

1559246«Просіть, і дасться вам; шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам. Кожний бо, хто просить, одержує; хто шукає, знаходить;  хто стукає, тому відчиняють». (Мат.7:1-8)

Від задуму до втілення св. Миколаю прийшлось перейти перешкоди і випробування. Як виявилось зробити добру справу не так легко. Але святий Миколай, робить все з любові.

Приготування даруночків розпочалось з благословення о. Ігоря (Онишкевича). Для того, щоб усі мали змогу бути помічниками св. Миколай задумав акцію «Подаруй пораненому радість - принеси солодощі, фрукти, малюночки», яка відбулась 11.12.2016 у церкві св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі. Відверто зізнатись ця акція засвідчила, що охочих було багато.

Діти малювали малюночки і писали невеличкі послання, ліпили вироби з кераміки, робили ангеликів зі серветок, студенти писали листи-побажання, господиньки пекли тістечка, приносили цукерки, яблучка, апельсини, печиво, жертвували кошти, на які помічники святого купили іконки св. Миколая, докупили солодощі і яблука. Отож зібравши всі складові даруночків, помічники св. Миколая протягом двох днів з молитвою та колядками сформували 850 даруночків. Вміст даруночка, був таким: іконка із зображенням св. Миколая, церковної ікони, яблуко, цукерки, печиво, і сюрприз (малюночок, записка, виріб з кераміки, лист) і до всіх посміхалось сонечко.

Помічники святого Миколая: с.Тимотея, Марічка, Галина, Оксанка, Марічка, п. Жанна, та Лицарі Колумба з церкви св. Миколая на Аскольдовій могилі та Церкви Різдва Пресвятої Богородиці. м. Ірпінь, озброївшись радістю, посмішками, маленькими даруночками 17 грудня вирушили до головного клінічного військового шпиталю м. Києва вітати «найслухняніших» поранених і хворих зі святами. Радості і здивуванню не було меж, щасливі посмішки, слова подяки, побажання помічників супроводжували від палати до палати. Важливим вмістом даруночка для багатьох була іконка.

18 грудня після Святої Літургії помічники святого вирушили до шпиталю Прикордонної служби України та Ірпінського шпиталю. Всі чекали на диво, так саме диво, бо отримуючи даруночки від св. Миколая їхній радості не було меж. Ми всі діти в душі і про даруночок від св.Миколая всі мріємо. В Ірпінському шпиталі зустрічали помічників не так привітно, як виявилось ми там були «вже якість там...» але святий приносить радість, а тим більше подарунків забагато не буває. А от поранені і хворі, втомились від такої кількості відвідувачів, але Миколай прийшов до всіх (яких всі оминули) і приніс радість, хто читав вірші, хто пригощав варениками, комусь помічники святого залишали автографи, і таке буває! А в одному з відділень медперсонал помічникам подарував Ангеликів! Направду всі були щасливі.

Над дарунками трудилось багато люблячих сердечок і працьовитих рук. Це благословення о. Ігоря (Онишкевича), пароха церкви св. Миколая Мирлікійського на Аскольдовій Могилі духовний супровід військово-медичного капелана о. Віталія (Воєци), о. Івана (Сохана), щира молитва, діти з катехитичної школи, студенти Могилянки, діти з Пізнавального центру «Дитяча Світлиця» /https://www.facebook.com/svitlytsia.org/, парафіяни Парафія церкви св. Миколая Мир Лікійського на Аскольдовій Могилі, парафіяни церкви Різдва Пресвятої Богородиці. м. Ірпіня, Студенти КПІ УКУ І - ІІІ курсу, Лицарі Колумба.

Ділимось з усіма Вами цією радістю, усмішками, побажаннями!

Побажаням одного з хворих: «Бажаю Вам, щоб Вас Бог завжди носив на Своїх руках»!

Не втомлюймося любити, ділитись, радіти! Бо правдива радість і щирість підводить людину з упадку!

Василина і Марічка Томишинець, катехити-організатори, церкви св. Миколая Мирлікійського на Аскольдовій Могилі, для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/