Головна

10 добрих справ на сьогодні

dobrye_dela-563x353Щодня, прокинувшись, спішимо до своїх звичних справ, обов’язків, планів. А потім ввечері, аналізуючи свій день, не знаходимо у ньому майже нічого, що можна би було «зарахувати» на користь справжніх скарбів – добрих вчинків. Але якраз вони і є нашим першочерговим заняттям на землі. Пропонуємо вам декілька порад для того, щоб кожного дня встигати «покращувати» світ.

Якщо раптом вранці ти встав не з тої ноги – обов’язково поміняй її на іншу. Це, якщо жартома. Сьогодні Бог дарує ще одну нагоду працювати з Ним, реалізовувати Божі плани у своїй праці. Подякуй Йому за це у молитві. А також за тих, хто поруч. Так серце сповниться спокоєм та силою.

А далі – до дії. Приготуй сніданок для близьких. Батькам, своєму чоловіку чи дружині, брату, а чи сестрі, сусіду в гуртожитку. Ця дрібниця насправді має дуже велике значення.

Намагайся сьогодні не порушувати правил дорожнього руху та етикету. Як би це не було складно. Навіть, якщо спішиш, автомобілів немає – дочекайся зеленого світла, бо це, насамперед, – приклад. І як би не хотілось відповісти комусь у переповненому транспорті на необґрунтовані претензії або штурханець – краще попроси Святого Духа миру та благодаті.

Прийди вчасно і усміхненим на роботу чи навчання. Це та звичка, яка не тільки допомагає тобі упорядкувати свій розклад, але й виявляє, насамперед, повагу до своїх колег.

Спробуй не пропустити нагоди подякувати. Дякуй щиро – навіть за найменші дрібниці. Вдячність робить спілкування глибшим і приємнішим, а стосунки – міцнішими.

Подумай над невеликим сюрпризом для когось на сьогодні: це може бути якийсь візит до друзів або телефонний дзвінок, а може несподіваний комплімент. А може… ввімкни свою уяву!

Зроби якусь навіть найменшу пожертву – це не обов’язково мають бути кошти, це може бути час для людини, яка потребує твоєї підтримки або поради.

Почитай щось добре. Звичка щодня читати бодай кілька сторінок – неймовірно корисна. А якщо це ще й духовна література – просто супер. А особливо, коли думаєш, що вона нудна. Погортай, до прикладу, Аврелія Августина – актуальністю написаного будеш вражений.

Знайди час для свого здоров’я – будь-які вправи додадуть сил і натхнення, зміцнять зсередини. Тіло – це теж Божий дар, за який слід бути відповідальним.

Ось їх уже десять – це цілком реально! Не прогав нагоди бути і діяти. Бог на тебе покладається!

Автор: Тетяна Трачук

http://dyvensvit.org/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/