Головна

Фестиваль «Аскольдів глас» збирає друзів

unnamed21 травня, напередодні свята Перенесення мощей св. Миколая Чудотворця, яке є храмовим празником для парафіян церкви на Аскольдовій могилі, відбувся черговий фестиваль духовної пісні «Аскольдів глас». Цей мистецький захід, що проводиться вже 10 років поспіль, має два етапи: перший – на Зимового Миколая, в грудні, у вигляді конкурсних прослуховувань в затишній залі НПУ ім. М.Драгоманова, та навесні – на Теплого Миколая, в дружньому фестивальному колі. За ці роки у фестивалі «Аскольдів глас» взяло участь понад 200 учасників. Це дитячі, юнацькі, молодіжні колективи, фольклорні гурти, вокально-інструментальні ансамблі, церковні аматорські та професійні хори, сольні виконавці.

Метою конкурсу є ознайомлення з постаттю київського князя і мученика за віру Аскольда (у хрещенні Миколая), популяризація найкращих зразків української духовної, патріотичної, народно-обрядової музики, залучення до участі найкращих колективів з усієї України та з-поза її меж. Благодійний ухил свята спрямований на допомогу пораненим бійцям Київського міського клінічного шпиталю.

unnamed_1Цього весняного недільного дня у фестивалі «Аскольдів глас-2017» взяли участь: церковний хор «Аскольд» (керівник-регент В. Гриньків); родинний дует у складі Андрія та Катерини Чаплик; вокально-інструментальний ансамбль «Квітничок» Дитячої музичної школи №20 (керівник – О. Суботіна); дует у складі артистки президенського оркестру Мирослави Кирилюк та лауреата Міжнародного конкурсу піаністів Наталії Мальцевої; жіночий вокальний ансамбль «Аніма» церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі; лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів В’ячеслав Суботін; інструменталіст Дмитро Мазуряк; співачка Наталя Грищенко; квартет «4Emotions». Закривала програму фестивалю народна артистка України Наталія Бучинська.

Оргкомітет висловлює велику подяку всім учасникам свята, а також ведучій свята – Анастасії Друзюк та продюсерській команді «TERRA pro» в особі її засновника та виконавчого продюсера Андрія Гетьмана. Ви подарували нам справді незабутнє свято!

Бажаємо рясних Божих ласк і благодатей усім, хто долучився організації фестивалю! А глядачам щиро дякуємо за увагу та підтримку!

До нових зустрічей!

 

Програма концерту на теплого Миколая (храм св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі, 21.05.2017 р.Б.)

Веснянка з Полісся (виконує Анастасія Друзюк)  

Привітальне слово (про фестиваль) 

Церковний хор «Аскольд» 

«Свято Миколая» В.Гриньківа

«Благословенна Маріє» хор.аранж. В.Гриньківа,

«Порізала пальчик» обр.О. Бондаренка.

«Гуцульська мелодія», запис Богдана Луканюка (Андрій Чаплик та Ілля Кондратьєв або Катерина Чаплик)  

Вокально-інструментальний ансамбль «Квітничок»: 

«Зеленеє жито, зелене», укр. нар. пісня

«Зернятко», сл. і муз. Олени Суботіно

Мирослава Кирилюк та Наталія Мальцева (скрипка-ф-но)

«Кантабілє», муз. Ніколло Паганіні

Жіночий вокальний ансамбль «Аніма» УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі:

Веснянки

«Україна є, Україна буде», сл. Зої Ружин, муз. Ростислава Демчишина, аранжування Оксани Герасименко

Вячеслав Суботін

«Ой смереко», сл. і муз. Любомира Якима

Дмитро Мазуряк (трембіта, флояра, дуда) 

Наталя Грищенко (соло)

«Журавочка», муз. Богдана-Юрія Янівського, сл. Петра Шкраб’юка

Квартет 4Emotions

Наталія Бучинська

Оргкомітет для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/