Головна

Урочистості на Аскольдовій могилі до Дня знань

52412309_o3 вересня 2017 р. Б. на Аскольдовій могилі відбулася святкова Божественна Літургія. Особливе молитовне прохання було спрямоване за школярів, студентство та викладацький склад, а також усіх, хто причетний до важливої справи виховання. Літургію провели настоятель храму ієрей Ігор (Онишкевич) та ієрей Роман (Небожук).

Після служби відбувся концерт, на якому юні артисти вітали присутніх. А саме з твором «Човен хитається серед води» на музику Романа Купчинського виступив родинний дует Андрія та Катерини Чаплик (сопілка та блокфлейта); Вокально-інструментальний ансамбль «Зернятко» виконав патріотичну пісню «Україна-Батьківщина» на сл. і муз. Олени Суботіної (викладач О. Суботіна); твір Генрика Венявського «Капріс» представив глядачам обдарований скрипаль Андрій Гекер; запальну атмосферу святу надала Софія Кайданович, яка заспівала пісню з репертуару гурту «Антитіла» «І все красиво». козацьку «Ой на горі та й женці жнуть» виконав сопілкар Матвій Сивак. Фінальною піснею «Країно моя» на слова В.Іваницького та муз. Ніколо Петраші прикрасила свято солістка Ангеліна Івашина.

Невеличкий святковий концерт переплітався віршами Платона Воронька «Засмутилось кошеня» та Ліни Костенко «Крила» у виконання Мар’янки Чаплик та Юлії Дмитровської, а також щиросердечними привітаннями і побажаннями нашої чарівної ведучої Ірини Василик.

Дякуємо всім за чудові мистецькі номери і ще раз вітаємо всіх зі святом – Днем знань! Нехай навчальний рік відкриє нові горизонти пізнання себе та світу, вчителів надихне успіхами виховання, а батьків – гордістю за своїх дітей, весь рік буде сонячним, несе добрий настрій у кожну школу і родину.

Катерина Чаплик, для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/