Головна

«Посади дерево миру»

vmz_dereva_01За давньою традицією церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі 4 листопада 2017 року було висаджено понад 30 ялинок та 10 декоративних дерев, як пам’ять про загиблих на війні солдатів. Організаторами акції «Посади дерево миру» є Бюро УГКЦ з питань екології та його екореферент о. Роман Романович. Також у цьому заході брали участь голова КОДА (Київської Обласної Державної Адміністрації)  Горган Олександр Любомирович, студенти училища ім. Богуна, п. Андрій, п. Ірина, у якої чоловік загинув на війні, парох церкви о. Ігор Онишкевич та багато інших людей. Дерево на алеї пам’яті носитиме ім’я загиблого на війні. Іменні таблички виготовлятимуть діти, чиї батьки загинули на війні.

vmz_dereva_3628 жовтня у рамках акції «Посади дуб пам’яті» парафіянами, військовими та дітьми з Печерського району, які втратили батьків на війні було висаджено 12-ть 10-річних дубів.

Екологічна акція «Посади дерево миру» стартувала  в Україні 2016 року за ініціативи Української греко-католицької церкви та була підтримана Міністерством природи. До неї долучилися більше 100 міст  і сіл  по всій території України, де були висаджені фруктові та хвойні Алеї Миру. Акція є безстроковою.

Нікіта Герасименко для «Оранти»

https://www.facebook.com/AskoldovaMohyla/videos/1724326154266658/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/