Головна

ПОМИНАЛИ БРАТА ІГОРЯ БОГУША

«Святий Боже, Святий Кріпкий,

Святий Безсмертний, помилуй нас».

 З благословення пароха, митрофорного протопресвітера УГКЦ Святого Миколая Чудотворця  кілька років  парафіяни поминають  брата-монаха Ігорю Богушу, якого поховали на  цвинтарі в Биківні, Броварського району.

29 березня добрі християнки-сестри  Віра, Надія, Любов приїхали зі Львова і скликали  зібрання на честь  життя і смерті  їхнього рідного брата, монаха   Ігоря Богуша, співця псалмів та канонічних текстів.

Парафіяни під началом диякона Олександра, о. Ігоря, о. Анатолія, учасників хорів   та духовенства Церкви Св. Миколая Чудотворця на Аскольдові могилі вже й підготували заздалегідь дари для нашого улюбленого співця, талановитого музиканта Ігоря Богуша – в минулі роки учня музичної школи:  сестрам Вірі, Надії, Любові  подарували нотну рідкісну збірку  «Великий Канон Св. Андрея Критського»  з проханням: передайте добро по кругу, як сказав американський письменник-фантаст Рей Бредбері у книзі «Передай добро по кругу». Просили львівських гостей навчити таких священних канонів  малих дітей у музичній школі міста Львова  і  на дитячих  катехитичних  заняттях

.

Парафіяни з вірою  взяли участь у молебні на цвинтарі в Биківні. Митрофорний протопресвітер о.Ігор поділився теплими споминами про поїздку брата-співця Ігоря Богуша  в Західну Україну з родиною  парафіянина Олександра Турковського в автомобілі.

 

- Довгу дорогу з Києва – до Львова  прикрашували щирі молитви  співця Ігоря Богуша, який прикликав Ангела Охоронителя на всіх чад України. І в довгій дорозі в Західну Україну все було добре, без пригод, краще пізнали духовну вершину  колишнього учня музичної школи із речитативами  та з канонами в автомобілі, як-то довіряє Ігор Архистратигу Михаїлу та  Покровителю Небесних хорів.  - розповів парох  Церкви Св. Миколая на Аскольдовій могилі о. Ігор Онишкевич. – І вам, брати і сестри, улюблені в Господі нашім Ісусі Христі, бажаємо такої світлої священної віри у  вічне життя та дотримуватися Святих Заповідей,  вчити музичні канони, як це вчинив музикант Ігор Богуш. Царство Небесне йому!..

Добрі сестри   співця Ігоря - Віра, Надія, Любов склали кілька поезій про  його життя . А  сестра Надія урочисто  прочитала  парафіянам у   натхненні  присвяту братові Ігорю на 42 річницю від дня народження.

Дітям катехитичного класу гості із Львова – сестри Віра, Надія, Любов передали схеми вишивання  Ангела та вишивану ікону Воскресіння Господа Ісуса Христа і побажали:

- Сестри співця Ігоря Богуша  передають вишивану ікону в каплицю Богоматері  Гошівської над Дніпром, щоб укріпити святу віру і здоров я парафіян, та й помоліться за душу нашого улюбленого брата Ігоря Богуша, який передчасно і трагічно загинув під час студентських голодівок на Київському Майдані, на камінні. Просимо  вишивати, копіювати  майстерно вишивану бісером ікону Воскресіння Господа Ісуса Христа, виконуйте Святі Заповіді.

На  молебні була присутня парафіянка, педагог, поетеса  у  дитячих шкільних хрестоматіях  «Золота криничка», «Ключик до знань» у зоні АТО (Донецьк, видавництво «Бао», 2007); порадила   Любові  Богуш- Йовчик, добрій вишивальниці ікони Воскресіння вступати до Спілки майстрів народної творчості – і стати наставником вишивання та етнографії, передати мудрість та досвід малим дітям. Ось який щедрий Всевишній Творець, Небесний Отець: відкриває нові грані таланту сестрам Ігоря Богуша!

 Рідним сестрам   співця Ігоря Богуша  та його  юним племінникам  передав   благодійні дарунки випускник Київської школи мистецтв №5 з класу бандури, етнограф Богдан Ситник із мамою Катериною: брошуру «Дерево життя в картинах»  із схемами мозаїки: «Ангел світла», «Ангел молитви». Цього разу парафіяни  із спільними молитвами вирішили: продовжити справу співця-аскета Ігоря Богуша та вишивати картини!

 Катерина ПАСІЧНА, член спілки журналістів, парафіянка, благодійний педагог у хрестоматіях  «Золота криничка», «Ключик до знань» у зоні АТО, м. Донецьк.

 БРАТОВІ  ІГОРЮ

 Надія  БОГУШ-ЙОВЧИК

 (На 42 річницю від дня народження Ігоря).

 Брат Ігор у дитинстві – музикант,

Ходив в музичну школу, добрий є талант!

Аскет у медитації,  «Канон» на струнах грає він,

Покликав музиканта в Церкву Божий дзвін!

О брате! Обдарований любов`ю,

І пристрастю молитви – Божий чоловік.

Із безкорисливістю ніжною,  святою

З життям Церковки на Аскольдовій Горі молитись звик.

… Що послух совісті, чи  заблукання   світське,

Нам не збагнути цього, ми прості

Прочани Вселенської любові, мов квітки,

Шукали святу віру в Божій висоті.

 

...Вернутись в часі, осягнути  Ігоря весь  шлях:

В монастирі Редемптористів, в молитвах;

Із  вервицею брат молився на колінах,

За Україну та дітей  горіло братове «сумління».

Брат Ігор дарував дітям  вірні книжки,

Молився з вервицею – з щедрої руки.

Монах-аскет, брат передав добро по колу,

Свій хліб життя  із книгами віддав у школу!

… Брат Ігор не зіграв усі ще ноти,

Його нащадкам – грати канти, є турботи.

Наш Ігор-музикант  вчив вірнії  канони.

Беремо приклад  із цього Співця сьогодні.

 

(Сестри Віра, Надія, Любов).

Написано в Церкві Св.Миколая на Аскольдовій могилі.

 

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/