Головна

Паломництво до Тоскани

 10.06 розпочалось паломництво до Тоскани. Цей регіон зазнав економічного розвитку в пізньому Середньовіччі і в епоху Ренесансу. Кожне містечко підкресдювало своє багатство та престиж у будові величних храмів і надзвичайно красивих соборів. Залишилися такі перлини, як Флоренція, Сієна, Піза, Ареццо. Тоскана з її центром Флоренцією, стала батьківщиною Ренесансу. Перший день паломництва розпочався зі Львова до Венеції. По дорозі ми відвідали храм Марії Повч — паломницький центр Західної Європи . Помолились перед чудотворною іконою Матері Божої Повчанської.

Другий день паломництва розпочався ранковою прогулянкою вузькими та запутаними вуличками Венецїі.Прослухали історію Венеції, побачили міст Ріальто, головну площу Сан—Марко, палац дожів, правителів Венеціанської республіки. Відвідали кафедральний собор святого Марко. В крипті, де раніше були мощі євангелиста Марка, Взяли участь у Літургії для нашої групи.

Третій день паломництва переїзд до Флоренції, справжнє міст—музей під відкритим небом. Тут безліч галарей, храмів, різних архітектурних ансамблів. Вся ця розкіш потопає у зелені прекрасних парків. Святу Літургію відслужили в храмі греко—католиків.

В церкві Ректорії Святих апостолів Симона Кананея і Юди Тадея, де знаходиться українська греко—католицька громада Архистратига Михаїла.

 

 

 

 

 

Парафіянка УГКЦ Святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій могилі п. Валентина

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/