Головна

Двері Катехитичної школи імені Блаженнішого Любомира Гузара «Бути людиною» відкриті для всіх

З 15 вересня на Аскольдовій Могилі розпочала свій навчальний рік Катехитична школа ім. Блаженнішого Любомира Гузара «Бути людиною». Цьогоріч на дітей та дорослих чекали відремонтовані, охайні різнобарвні класи, з новими меблями та по-справжньому розкішними дерев’яними сходами.

До участі у катехизі зголосилося понад 40 дітей, практично половина з них першопричасники, а також понад 30 дорослих. Щоб цікавіше та ефективніше організувати й проводити катехитичні заняття, цьогоріч групу післяпричасників реформували у дві групи: власне, група післяпричасників (тих, хто перший рік продовжує навчання після підготовки до Таїнства сповіді); та група дітей молодшого підліткового віку (10-13 років), які навчалися в післяпричасній групі два і більше років.

Ще однією цьогорічною новинкою і доброю нагодою не лише для молитви й спілкування, а й для поглиблення знання та володіння англійською мовою, стане річний англомовний дитячий табір «Jesus is my Lord», що стартує 28 вересня, проходитиме що три тижні до завершення навчального року й фіналізується тижневими літніми, англомовно-освітніми канікулами.

Важливо наголосити також, що під час навчання дітей батьки мають змогу відвідувати катехитичні науки для дорослих, які провадить священник о. Костянтин Пантелей. Провідна тема батьківських катехез: виховання дітей у християнських родинах; усвідомлене батьківство; подолання криз і труднощів у подружжя у світлі євхаристійного спілкування та участі в Божественній Літургії.

Приємно, що в школі побільшало катехитів. До цієї праці, окрім с. Марти Воловець, п. Орести Редьки, п. Оксани Ясніцької, п. Катерини Данилюк, п. Любов Михайлюк, долучилися також п. Віра Бєлоусова, п. Мар’яна Годна та п. Леся Солдатченко, які минулого року розпочали навчання в Катехитичному педагогічному Інституті при УКУ.

Заохочуймо один одного до науки й пізнання Божого слова не тільки у часі Літургії, але й у великому родинному колі нашої Катехитичної школи імені Блаженнішого Любомира Гузара «Бути людиною».

Наталя Пуряєва, голова батьківської ради спеціально для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/