Головна

День духовної поезії «Є ЩОСЬ НА СВІТІ НЕВИМОВНЕ»

IMG_20191110_123121На запрошення о. Ігоря Онишкевича 10 листопада 2019 р. до книгозбірні Церкви святого Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі УГКЦ завітала кандидат філологічних наук, старший науковий співробітник Інституту літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, авторка восьми поетичних збірок Надія Гаврилюк.

Гостя поділилася з парафіянами Аскольда духовною поезією, що написана на євангельські сюжети («Притча про милосердного батька», «Смирення», «Ось підійду нечутно і торкну», «Вітезда» та ін.), а також творами, присвяченими святим: Миколаю Мирликійському («Дарунок Святого»), Терезі Авільській («Душа ридає гірко і невтішно»), Фаустині Ковальській («Цей світ – заквітчана хустина»), Марії Магдалині («Ти була до гріха тільки ласа»).

Після читання слухачі мали нагоду розпитати авторку про те, що їх цікавило: як народжується вірш і коли було написано перший; чи обов’язково поетові мати фахову філологічну освіту; як зберегти душевну відкритість і знайти свого читача у прагматичному світі…  Відповіддю міг би бути й оцей вірш, що звучав того дня:

Звикаю мати

певність в майбутті,

Звикаю знати,

як це — жити в щасті,

Звикаю бачити,

як бачать, мабуть, ті,

Хто є святими.

Марити Причастям.

Торкатись чуда.

Чути й відчувати

І осягати повноту в житті —

Зникати у Твоїм серцебитті.

На зустрічі панувала невимушена і зацікавлена атмосфера, а враження від почутих поезій Надії Гаврилюк може підсумувати репліка однієї зі слухачів – поетеси Юлії Ткаченко: «Ваша поезія не поверхнева, вона дуже глибоко торкається душі! Кожен пірне на свою глибину...  Дякую вам за цю зустріч».

Спільнота парафії сподівається, що подібне спілкування з людьми творчості та науки відбуватимуться у них частіше, даючи поживу для духу і розуму як запрошеним, так і слухачам.

О. Ігор Онишкевич, для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/