Головна

«З Богом і для Бога»

photo_2019-11-21_12-17-09Вже зовсім скоро, 30 листопада, у суботу, на Парафії Св. Миколая Мирлікійського на Аскольдовій Могилі у класах Катехитичної Школи (КШ) Блаженної пам’яті Любомира Гузара «Бути Людиною» відбудеться четвертий день освітнього англомовного табору «Jesus is my Lord» для дітей віком від 8 до 16 років. Свого роду – це «модерна» річна катехизація, певне новаторство у «класичному» розумінні катехизи, запроваджена катехитом, адміністратором КШ Любов’ю Михайлюк разом з основними виконавцями – навальними лідерами ХОП. Такий новітній спосіб катехизації проходить з благословення пароха церкви, отця Ігоря Онишкевича та за підтримки голови КШ сестри Марти Воловець ССНДМ.

Що три тижні в суботу, з 28 вересня, навчальні лідери «Християнського Освітнього Простору» проводять англомовний табір з метою освітньої євангелізації та залучення дітей до Церкви, до спільноти, до глибшого пізнання життя Ісуса. Деякі лідери приїжджають до Києва з різних куточків України, що є також нагодою до побудови міцних дружніх стосунків серед християнської молоді всієї країни.

«Християнський Освітній Простір», скорочено ХОП – є організацією, утвореною християнською молоддю, яка прагне змінювати суспільство завдяки підняттю рівня освіти та поширенню християнської віри в Україні та закордоном.

ХОП займається з дітьми та батьками, а також з молоддю, проводячи одно-, дво-, п’ятиденні, а у нашому випадку 20-денний, хоч і розтягнутий у часі, освітні табори та заняття на різну тематику, де навчає їх основ різноманітних наук через призму християнської віри. Тобто в центрі усього освітнього простору стоїть постать Христа. Така діяльність дає можливість заохочувати людей до освіти, до Бога і до спілкування, а також до праці з родинами, сприяючи розвитку Церкви й просто даруючи радість.

photo_2019-11-21_12-17-08_2Вже згадана вище річна освітня катехизація передбачає 13 одноденних англомовних таборів, які завершаться семиденним табором влітку. Окрім того, під час шкільних канікул наші навчальні лідери готують для дітей та молоді при Парафії табори на різні теми. Наприклад, під час осінніх канікул відбувся п’ятиденний «модний» табір під назвою «STYLE camp», де учасники табору могли дізнатись про історію одягу – від часів Ісуса аж до сьогодення з особливою увагою на пізнанні українського стилю, а також з практичним навчанням створення базового гардероба.

Навчання на таборах розпочинається і завершується молитвою навчальних лідерів за табір, а також спільною молитвою з учасниками табору. Осердям кожного такого табору є Божественна Літургія, де учасники табору можуть долучитися до служіння у свій спосіб – участю у хоровому співі чи служінням у вівтарній дружині.photo_2019-11-21_12-17-08

Упродовж дня на англомовному освітньому таборі дітей та молодь чекають: інтерактивне вивчення англійської мови, цікаві англомовні мультики, пісні, банси, ігри, перебування у спільноті, пізнання Бога та великий заряд енергії.

Упродовж трьох попередніх днів «модерної» катехизації таборята (учасники табору) разом з навчальними лідерами вивчили й засвоїли наступні теми: «The story of Christmas», «The temptation of Jesus», «Jesus turns water into wine» і навіть встигли почати вчити англомовні колядки.

Запрошуємо дітей та молодь на заходи Християнського Освітнього Простору.

Змінюймо світ разом.

Марічка Цаповська, спеціально для «Оранти»

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/