Головна

Італія проти застосування аборту як засобу демографічного контролю

Останніми днями італійський парламент виступив із пропозицією, щоб державна влада Італії офіційно звернулась до Організації Об'єднаний Націй, пропонуючи заборонити практику аборту як засобу контролю над народжуваністю і щоб забезпечити кожній жінці право не бути примушеною чи зобов'язаною робити аборт. Цю ініціативу членів італійського парламенту прокоментував кардинал Ренато Мартіно, Президент Папської Ради "Справедливість та Мир", наголошуючи на тому, що цей жест є великим кроком вперед у поширенні і забезпеченні основних людських прав.

Як зазначив професор Лучіо Романо, співголова Асоціації «Наука і Життя», тема основних прав людині, зокрема, права на життя, вимагає уваги не лише італійської влади, але й усього людства. Лучіо Романо висловив сподівання, що цей крок стане початком серії роздумів, які неодмінно потрібно провести.

Проблема штучного переривання вагітності є досить болючим питанням і для українців, тому і на території нашої країни час-до-часу підіймається питання абортів у вищих колах. Варто зазначити, що, як інформує РІСУ, 16 липня Петро Гусак, старший науковий співробітник Інституту родини та подружнього життя Українського Католицького Університету, на круглому столі на тему суспільної моралі у питання захисту життя, запропонував змінити 27 статтю Конституції України, у якій мало би бути сказано: «Кожна людина має невід'ємне право на життя від моменту зачаття до своєї фізичної смерті».

За матеріалами: http://www.radiovaticana.org/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/