Головна

Тижневик заходів Карітасу на протидію COVID-19 за період 13.04 - 19.04.20

25822Понад 500 літрів миючого засобу для посуду Карітас Житомир передав медичним закладам та найуразливішим категоріям населення Житомирщини

Зокрема більшість продукції було передано до КУ «База Спецмедпостачання», звідки буде розподілена по опорних лікарнях області.

Частина продукції була безпосередньо передана кільком медичним закладам, в яких проходять лікування особи із захворюванням COVID-19.

Також миючими засобами було забезпечено соціальні заклади Житомирщини, зокрема БО «Центр обліку бездомних», Житомирський обласний центр соціально-психологічної допомоги та будинки пристарілих.

Частина допомоги була передана найбільш незахищеним верствам населення, які не мають фінансової змоги придбати високоякісну побутову хімію для власних потреб. Зокрема допомогу отримали мешканці соціального гуртожитку УТОС та працівники УТОСу. Також допомогу отримали у Чуднівському та Коростишівському районах області.

Потребуючим житомирянам допомогли продуктами

Завдяки тісній співпраці меценатів з косметологічного центру «Ecosmetology» та благодійників з Карітасу, 157 потребуючих житомирян отримали продуктові набори. 

Представники косметологічного центру «Ecosmetology» надали 50 000 грн, на які і були придбані продукти, що увійшли до кожного благодійного пакунка.

Пакунки представники Карітасу Житомир розвозили спільно з працівниками Житомирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

“Охоплюємо 157 родин житомирян. Думаємо, що така адресна доставка допоможе їм мати і продукти в такий важкий час, і дасть можливість бути в умовах карантину та зберегти своє здоров’я”, – сказав протоієрей Віталій Сидорук, директор Карітасу Житомир.

Подробиці дивіться у відео:

https://www.youtube.com/watch?v=uoRjBC8QkIA&feature=emb_title&app=desktop

https://www.youtube.com/watch?v=P26PK045Jrg&feature=emb_logo

Команда Карітасу Запоріжжя отримала 3600 м/п тканини та фурнітури необхідної для пошиття захисних масок та костюмів

Ці матеріали будуть розподілені серед працівників та волонтерів, які приступлять до пошиття захисних масок.

Також працівники фонду сформували 24 набори побутової хімії та продуктів, які будуть передані бенефіціарам Кризового центру.


Висловлюємо подяку нашим партнерам, які надали товари першої необхідності для тих, хто цього потребує!
- За побутову хімію вдячні компанії P&G.
- За антисептики, шампуні та вінілові рукавички дякуємо салону-магазину «ViLeNa Studio» з Кропивницького.

За продуктові набори дякуємо всім небайдужим, долучилися до збору пожертв!

 

16 квітня працівники мобільної команди Карітасу Запоріжжя здійснили виїзд до м. Мар’їнка, Донецької області

Головне завдання – адресна видача медичних ваучерів (медикаментів) бенефіціарам, з числа найбільш вразливих категорій громадян.

15 літніх людей, важкохворих та людей з інвалідністю, отримали необхідні для підтримки їх здоров’я медичні препарати.

Робота мобільної команди з дистрибуції медичних ваучерів відбувається з обов’язковим дотриманням попередньо розроблених протоколів безпеки.

Оновлена форма роботи дає можливість не наражати на небезпеку інфікування COVID -19 ні бенефіціарів, ні працівників проекту.

 

Нагодувати голодного – діло милосердя, яке об'єднує в Івано-Франківську вірних різних конфесій

Предстоятелі різних християнських церков Івано-Франківської області домовились про активізацію зусиль у соціальному служінні ближньому.

У час пандемії коронавірусу COVID-19 на заклик Карітасу Івано-Франківськ крім парафій та вірних УГКЦ, відгукнулись Івано-Франківська архієпархія Православної церкви України та Церкви Адвентистів сьомого дня.

Щодня кількість людей, які звертаються до благодійної їдальні, зростає. В середньому, послугами їдальні користуються більше 100 осіб в день. Якщо раніше це були в більшості особи без місця проживання, то зараз долучаються місцеві мешканці, які опинились у скруті через складну матеріальну ситуацію.

Працівники благодійної їдальні у роботі дотримуються усіх заходів безпеки у зв'язку з поширенням коронавірусу COVID-19.

Обід видається щодня з 13:00 до 14:00.

 

Коломийські благодійники продовжують розвозити продуктові набори потребуючим

На час карантину до благодійного фонду Карітас Коломия звернулося 150 осіб з проханням допомогти їхнім багатодітним сім’ям, стареньким сусідам, одиноким людям та тяжкохворим.

Вдалося зібрати майже 200 продуктових наборів загальною вартістю 80 тис грн.

«Всі ці продукти це не чергова акція, запланована напередодні, це – швидке реагування на потреби тих, хто опинився в скруті. І ті, хто відгукнувся, насправді, мають велике серце, сповнене любов’ю. Дякуємо вам за підтримку, за готовність і рішучість, за щире бажання допомогти найбільш потребуючим особам в непростому для всіх часі», – зазначають у фонді

 

Карітас Краматорськ долучився до спільного проекту Мінсоцполітики та корпорації «АТБ»

Міністерство соціальної політики та корпорація «АТБ» запустили спільний благодійний проект адресної допомоги соціально незахищеним верствам населення у вигляді продуктових наборів і товарів повсякденного споживання. Для реалізації цього проекту, покликаного на боротьбу з кризою та коронавірусною інфекцією, компанія виділила 100 млн грн.

Благодійний Фонд Карітас Краматорськ долучився до проекту у вигляді надання транспортних засобів.

На минулому тижні працівники фонду транспортували продуктові набори для осіб з інвалідністю в м. Краматорськ. Допомога надавалась адресно.

Також Карітас Краматорськ надав допомогу у вигляді миючих засобів інфекційної лікарні Мирнограда.

Гуманітарний вантаж направлений на боротьбу з коронавірусною інфекцією COVID-19. Всього було передано 225 пляшок миючого засобу і 10 каністр засобу для прання.

 

Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії провів акцію «Їжа для потребуючого»

Минулого тижня в рамках акції «Їжа для потребуючого», яку організували у Карітасі Самбірсько-Дрогобицької єпархії, теплий обід отримала 31 особа. Гарячим супом, гречаною кашею з м’ясною підливою та салатом пообідали 13 безхатьків у нічліжці по вул. Козловського 14. Також волонтери Карітасу пригощали потребуючих та безхатченків у місті та біля кафе Витанія.

Акція «Їжа для потребуючого» продовжується, тож долучайтесь до доброї справи: https://cutt.ly/2t0JciT

Гаряча лінія БФ Карітас СДЄ УГКЦ на час епідемії COVID 19: +38(068) 618 87 02; https://caritas-sde.org/

 

Карітас Полтава організував онлайн-клуб для батьків і дітей на карантині MamaDoma

Для передачі інформації усім зацікавленим спеціалістами благодійного фонду створена спеціальна група під назвою «Клуб щасливої сім'ї Caritas Poltava "MamaDoma"» у мережі Фейсбук. Вони пояснюють, що вирішили організувати таку спільноту аби вимушене перебування на карантині не було тягарем для сім'ї:

«Ця платформа об`єднує дітей та батьків, які знаходяться вдома під час карантину, а спеціалісти Карітас Полтава (педагоги, психологи) за допомогою онлайн-зустрічей, вебінарів, майстер-класів та багато іншого, надають кваліфіковану допомогу та підтримку в цьому».

З початку карантину Карітас Харків допоміг 15 парафіям у Харківському Екзархаті УГКЦ у Харківській, Полтавській та Сумських областях

В Україні і в світі триває боротьба з коронавірусною інфекцією COVID 19, Греко-Католицька Церква, зокрема Харківський Екзархат також не залишається осторонь даної проблеми і продовжує допомагати найбільш потребуючим.

У рамках проекту «Забезпечення базових потреб, як реагування на надзвичайну ситуацію в рамках світової пандемії COVID 19», благодійний фонд «Карітас Харків» допоміг, починаючи з березня 2020 року і до сьогодні, 15-тьом парафіям у Харківському Екзархаті УГКЦ у Харківській, Полтавській та Сумських областях. Допомога була у вигляді миючих та гігієнічних засобів, в тому числі індивідуальних засобів захисту (антисептики, маски та рукавички).

15 парафій отримали у трьох областях 320 гігієнічних наборів та засобів дезінфекції, за допомогою яких у громадах є можливість допомогти найуразливішим верствам населення.

Найближчим часом у Карітасі Харків планують постачати засоби гігієни та антисептики до місцевих лікарень, дитячих будинків, будинків для літніх людей.

Карітас Львів передав 50 наборів з побутовою хімією найбільш потребуючим мешканцям міста

До складу набору входить засіб для миття посуду Fairy, засіб для прання Tide і універсальний засіб для прибирання та чищення Mr. Proper.

Спасибі соціально відповідальній компанії Procter & Gamble за підтримку у такий нелегкий час для України і світової спільноти, час карантину у зв`язку з епідемією COVID-19.

БФ «Милосердя-Луганськ» продовжує наполегливо працювати в умовах карантину

Працівники фонду підготували та роздали десятки продуктових наборів і товарів повсякденного користування для бенефіціарів, що проживають в буферній зоні та знаходяться в складних життєвих обставинах.

Проект «Допомога сім’ям» реалізується за фінансової підтримки Caritas ?sterreich.

 

Карітас Ужгород передав 220 продуктових наборів для одиноких пенсіонерів та людей з інвалідністю

220 продуктових наборів для одиноких пенсіонерів та інвалідів передали Карітасу Ужгород місцеві благодійники. В ці нелегкі часи одинокі, соціально незахищені похилі люди, через свій вік, є найуразливішими перед хворобою. Про них нема кому піклуватися, доставити харчі та все необхідне для перебування на карантині.

Напередодні Світлого свята Воскресіння Христового, ці пакунки з необхідними продуктами були доставлені тим, хто найбільше цього потребує.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/