Головна

Турнір завершено. Нагороди роздано

9638_o28 червня у День Конституції на відкритому майданчику парку «Аскольдова Могила» відбувся фінал ХІ шахового турніру серед школярів - меморіал Аскольда-Миколая, одного з перших київських князів. Учасниками завершального етапу турніру стали 11 найкращих юних шахістів столиці, яких відібрали для участі в фіналі за результатами попередніх раундів.

Змагання минули у запеклій і безкомпромісній боротьбі, бо кожен з учасників прагнув перемоги. У підсумку, 2 юні шахісти, кандидати у майстри спорту Ігор Самуненков і Володимир Зубар набрали по 8,5 очка з 10-ти можливих. і лише кращий коефіцієнт Бергера вивів Ігоря на І -ше місце. 2-ге - за Володимиром, а бронзова нагорода - в Івана Сідлецького. Кожен із призерів і переможець змагань, окрім кубка та медалі, отримали значну грошову винагороду від організаторів і спонсорів турніру. загальний призовий фонд якого склав 20 000 гривень, за що велика подяка родині адвоката Владислава Новікова й Українській греко-католицькій церкві, а також парафіяльному благодійному фонду «Карітас-Печерськ».

Незвично відбувалося і саме нагородження, Отець Ігор Онишкевич запросив усіх для проведення урочистої церемонії у церкву Святого Миколая, який, як відомо, є охоронцем і захисником дітей. У церковному храмі й вручали нагороди та пам'ятні подарунки учасникам і переможцям турніру, крім того, начальник київського міського відділення комітету з фізичного виховання та спорту міністерства освіти та науки України Сергій Бобровник передав міністерську подяку вже відомому наймолодшому в Європі міжнародному гросмейстеру 18 річному Кирилу Шевченку, який став переможцем всесвітньої гімназіади, за особистий внесок у піднесення міжнародного авторитету України.

Підтримати юних шахістів також завітали віце-президенти Київської шахової федерації Артур Фролов і Олексій Трофимов, віце-президенти спортивного клубу «Інтелект, краса, сипа столиці України» Андрій Лішенко та Сергій Базиленко, віце-президент Шахової федерації Криму Анатолій Путінцев і Олег Болтак, давній приятель дитячих шахів До речі, гості турніру мали змогу взяти участь у дорослому любительському турнірі і шахів, що проходив паралельно. Окрема подяка керівнику Народного руху України в Києві Петру Гудиму та фірмі «Оболонь» за люб'язно надані водички «Живчик, та «Оболонь». Від батьків дітей-учасників велика подяка головним організаторам турніру - Київській шаховій федерації (президент Оксана Возовик), Шаховій федерації Криму (президент Володимир Казарін), Українській греко-католицькій церкві св. Миколая Мирлікійського на Аскольдовій Могилі та суддівським колегам змагань (Іван Захарчук, Олександр Рибчемко) за подаровані емоції. гарний настрій, цікаве спілкування, а особливо - за залучення дітей не тільки до інтелектуального, а до духовного розвитку.

Головний суддя турніру, суддя національної категорії, завідувач кафедри фізичного виховання Міжрегіональної академії управління персоналом Іван Захарчук відзначив: «Шахи - один із наймасовіших видів спорту, в яких Україна мас визначні спортивні успіхи не тільки в Європі, а й у світі.» Представники України ставали чемпіонами всесвітньої шахової олімпіади серед жінок і чоловіків Нагадаю, що 20 років тому в міжнародному дитячому центрі «Артек», що в українському Криму, провели 2 дитячі всесвітні шахові олімпіади, які дали величезний поштовх для розвитку дитячих шахів у нашій державі. Адже у Складі команди України тоді грали Руслан Пономарьов, Павло Ельянов, Олександр Арещенко, Олександр Зубов, Андрій Волокитін, Захар Єфименко. тепер знані гросмейстери Тому визріло питання проведення в Україні світового шахового заходу світового рівня Адже наші діти на це заслуговують».

Іван Сивий, газета «Спортивка» № 72-73

Фото, Ірина Міняйло, Аскольдова Мистецька Ініціатива

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/