Головна

Не забувати про обійми, аби підвестися разом після пандемії

Papa281118-3В період, коли людям потрібно дистанціюватися одні від одних, аби запобігти поширенню пандемії, пригадуємо наскільки важливими є обійми. П’ять років тому в одній із своїх проповідей Папа Франциск говорив про милосердя і обійми Бога.

Обійми не є другорядним елементом життя. Соціальне дистанціювання, спричинене пандемією, глибоко змінило структуру людських взаємостосунків: відсутність можливості обійняти рідну і близьку людину чи друга часто призводить до почуття ізоляції, смутку й самотності.

В цих обставинах важливо пам’ятати, що, насправді, ніхто не є самотнім, бо існують заспокійливі обійми, що лагідно огортають страждаюче людство, навіть у цей час, розбурханий пандемією. Це милосердні обійми Бога, Який розраджує і любить, як батько. Господь близький до кожного зі Своїх дітей і зігріває серця людей Своєю любов’ю в дні, коли бракує тепла людських обіймів.

Ми в Божих обіймах

Обійми Божої любові – безмежні. Бог «завжди любить першим», без будь-яких умов, і приймає нас такими, якими ми є, обіймаючи нас і пробачаючи, як батько. Папа Франциск наголошував на цьому, проповідуючи під час ранкової Святої Меси в каплиці «Дому святої Марти» 5 років тому, 8 січня 2016 року, що був проголошений Ювілейним Роком Милосердя. Святіший Отець зазначив,  що «коли ми знаходимо Бога, то нас завжди чекає несподіванка: Він першим чекає на нас; це Він нас знаходить». Тому варто спішити до Господа, Який чекає і прощає нас. Бог, як пояснив Наступник святого Петра, чинить так, як батько «з блудним сином, який витратив усі свої гроші на розваги». «Він не дасть вам закінчити свою промову, обіймами змусить вас мовчати», – вів далі Папа.

Світлана Духович – Ватикан

Джерело: https://www.vaticannews.va/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/