Головна

«Суспільство захворіло на дещо більше, ніж коронавірус»

12З початком пандемії ми потрапили в стан хвороби, можливо, навіть гіршої, ніж коронавірус. Пандемія повністю виявила егоїзм людини і суспільства, який існував завжди. Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав в інтерв’ю для польської Католицької інформаційної агенції (КАІ).

Тож, відзначив Предстоятель в інтерв’ю для КАІ, місія Церкви в сучасному суспільстві полягає в тому, щоб допомогти людині залишатися людиною, тому що вона перебуває у великій небезпеці ототожнення лише з роботою власних рук.

«Сьогодні людина живе набагато більше у світі комп’ютерів, новітніх технологій, ніж у світі людей. Церква говорить про гідність людини, що людина – це істота, яка несе в собі щось набагато більше, ніж якась машина чи якийсь кібернетичний організм. Людина має перед собою вічну мету і покликана до вічного життя. І тут Церква – це спільнота людей, які вірять у вічне життя, вірять у життя після смерті та визнають померлого та воскреслого Христа Спасителя», – зазначив Блаженніший Святослав.

Щодо апокаліптичних настроїв, пов'язаних з пандемією, які існують у суспільстві, Предстоятель наголосив на тому, що навіть коли ми захворіли на коронавірус, це ще не кінець світу. Ми повинні зробити все можливе, щоб відновитися і жити далі. «Світ після коронавірусу існуватиме. Натомість ми мусимо навчитися жити в нових обставинах та світі, який динамічно змінюється на наших очах», – сказав Глава Церкви.

Блаженніший Святослав також відзначив, що пандемія викрила багато слабких сторін і в самій Церкві. «Ще однією болючою кризою, пов’язаною з пандемією, є криза особистості священника. Особливо це стосується священників, сформованих у православних семінаріях, для яких бути священником означає насамперпед нести відповідальність за діяльність, пов’язану з культом, тобто відправляти Літургії та інші служби. Нагадаємо, що за часів Радянського Союзу євангелізація або соціальна дияконія були заборонені. У наш час священник передусім повинен бути пастирем, тобто служити людям на багатьох рівнях. Наші вірні в нинішній важкий час потребують ще більше контактів зі священником та його допомоги як у духовному, так і в матеріальному вимірі», – додав Глава Церкви.

Департамент інформації УГКЦ

Джерело: http://news.ugcc.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/