Головна

Звернення

Бо Дитя народилося нам, даний нам Син,

і влада на раменах Його, і кликнуть ім'я Йому:

Дивний Порадник, Бог сильний, Отець вічности, Князь миру.

(Iс.9:5)

1 грудня 2011р. Божого, Аскольдова Могила

Люба сестро!

Незабаром ми готуємося відсвяткувати Різдво нашого Господа та Месії Ісуса Христа. Завдяки написаному в Священному Письмі ми знаємо, що Різдво це звіщання Боже про Сина Свого, що тілом був із насіння Давидового, і об'явився Сином Божим у силі, за духом святости, через воскресення з мертвих, про Ісуса Христа, Господа нашого (Рим.1:3-5).

Завдяки написаному в Священному Письмі ми можемо стверджувати, що Він був з'явився, щоб гріхи наші взяти (1Iван.3:5), щоб одержати перемогу над дияволом (Об.20:1,2)  і стати за Наслідника всього (Євр.1:2). Інакше кажучи, через Різдво Наслідник прийшов за Своїм спадком? цілим Всесвітом і кожним серцем, що є відкритим для Нього (Об. 3:20).

Все Письмо, кожна книга Старого та Нового Заповіту свідчать про Нього ? всемогутнього Володаря і Спасителя, в руках Якого знаходяться ключі від смерти й від аду (Об.1:17,18).

Завдяки великій любові Небесного Отця, нам відкрилася велика таємниця благочестя: Бог з'явився в тілі (1Тим.3:16). Ми є свідками того, як Слово Боже стало тілом на цій землі в самому буквальному сенсі:

1 Споконвіку було Слово, а Слово в Бога було, і Бог було Слово.

2 Воно в Бога було споконвіку.

3 Усе через Нього повстало, і ніщо, що повстало, не повстало без Нього.

4 І життя було в Нім, а життя було Світлом людей.

14 І Слово сталося тілом, і перебувало між нами, повне благодаті та правди, і ми бачили славу Його, славу як Однородженого від Отця (Iван.1:1-4,14).

Бог, Який з'явився в тілі, прийшов розділити Свій спадок з нами, хто любить Його і хто Йому служить. Він перепідпорядкував нас Своїм Різдвом, а потім і добровільною смертю, закону духа життя, визволив мене і тебе від закону гріха й смерти (Рим.8:2).

Основну мету Його втілення дуже чітко описав Апостол:

14 А що діти стали спільниками тіла та крови, то й Він став учасником їхнім, щоб смертю знищити того, хто має владу смерти, цебто диявола,

15 та визволити тих усіх, хто все життя страхом смерти тримався в неволі (Євр.2:14,15).

Оскільки Господь прийшов не порушувати закон, але виконати, Різдво виявилося необхідним актом виконання закону, а також Заповіту, що був укладеним між Ним та Отцем іще перед закладинами світу (1Петр.1:20). В Ньому ми дійсно отримали свободу від страху смерті, від сатанинської неволі. І нехай цей святий день стане оновленням заповіту між тобою і твоїм Господом. Нехай твоє серце, що Він омив і очистив Своєю святою кров'ю від будь-якої провини, стане не лише яслами, до яких було покладено народжену Дитинку, а справжнім храмом Святого Духа, в якому навіки оселиться Бог, Який покохав тебе вічним коханням (Єр.31:3).

Дорога сестро! Маю велике співчуття і бажання допомоги Вам, як наставляє наш Спаситель. Я вірю в покаяння і бажання змінити життя і ніколи не повертатись до минулого життя. Суботу 26 листопада зустрівся з Яною, вона звільнилась і повна надії в Господі допомагати сестрам, які залишились. Вона молилась на Божественній Літургії, багато розмовляли з нею. Вона щиро вдячна Пресвятій Богородиці ,що допомогла їй відбути 8-ми літнє покарання. Знаєте в духовному житті сестер є найбільша небезпека послухатись сектантів і відректись Богородиці.

На її долю випали ці випробування і особливі старання проповідників звести її з дороги прабатьківської віри Христової православної вселенської католицької Церкви.

Як завжди від вас матерів готуємо різдвяні дарунки дітям. Нагадуйте адреси ваших діток, їхній вік, добре було б телефон опікуна. Сестра Яна теж береться допомагати. Це перший раз є допомога від сестер, що звільнились. Почався Різдвяний піст, що приведе нас до ясної зорі, до спасіння.

З Любов’ю в Христі ваш священик Ігор з волонтерами.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/