Головна

IV сесія Патріаршого Собору стала джерелом позитивних тенденцій

"Ідея провести таку конференцію - рік після Собору - і спільно зробити аналіз того, що змінилося, думаю, була благословенна і подібне потрібно буде робити після кожної наступної сесії Патріаршого Собору, щоб їхні напрацювання не проходили без сліду", - сказав Блаженніший Любомир, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, звертаючись до учасників всеукраїнської конференції "Молодь у Церкві ІІІ тисячоліття: Рік після Собору". Конференція, яка 26 жовтня завершилася Архиєрейською Божественною Літургією у храмі Свв. Верховних апостолів Петра і Павла у м. Новояворівську (Львівська обл.), розпочалася 23 жовтня. Вона проходила у Молодіжному реколекційному духовному центрі ім. митр. Андрея та архим. Климентія, братів Шептицьких, у рамках програми Року християнського покликання.

"Старайтеся, щоб те, що ви тепер робите, не було тільки виконане під гаслом: Молодь для Церкви сьогодні. Дивіться дальше на перспективу і запитайте, що я дам для Церкви через двадцять років, що я принесу для загального блага", - відтак сказав Глава УГКЦ. Тому, за словами Блаженнішого Любомира, важливо, щоб молодь під час свого зростання (фізичного і інтелектуального) присвячувала увагу для духовного удосконалення. При цьому він підкреслив важливість того, що учасники конференції випрацювали під час її проведення та благословив молодь для подальшої праці.

Отець Йосиф Мілян, голова Патріаршої комісії у справах молоді, для Департаменту інформації пояснив, що головне завдання конференції - аналіз стану виконання напрацювань та резолюцій, випрацюваних на IV сесії Патріаршого Собору, яка відбувалася 13-19 серпня 2007 року у Києві. "Ми старалися побачити, наскільки ми поступилися у реалізації пропозицій молоді, чи створені умови для позитивного розвитку молодіжного апостоляту, ми хотіли проконтролювати самих себе, чи виконуємо те, що від нас очікують молоді люди, - сказав о. Йосиф. - Безумовно, що один рік це замало часу, щоб говорити про якісь зміни, тому можна говорити тільки про певні позитивні тенденції. Хоча при цьому ми бачимо і певну інертність у розвитку питань душпастирства молоді".

"І сам Собор і післясоборовий час ми провели дуже успішно. Можемо сказати, що молодь Церквою була почута, і як результат було написано декілька дуже важливих документів. Два написав Блаженніший Любомир: Звернення до молоді (своєрідне батьківське слово до молодих вірних Церкви) та Звернення до старших членів. Синодальна комісія у справах молоді видала послання до молоді "В дорозі до Емаусу". Також у стадії опрацювання перебуває директивний документ душпастирства молоді УГКЦ", - сказав Владика Ярослав (Приріз), голова Синодальної комісії у справах молоді. Над цими посланнями у групах, молодіжних спільнотах, на думку Владики Ярослава, їхні члени мали б застановлятися та вивчати: "Ті документи були радше практичними, аніж теоретичними. Тому молодь мала б, вивчаючи і аналізуючи їх, отримувати практичні поради для ведення свого християнського життя", - пояснив голова Синодальної комісії у справах молоді. У свою чергу Предстоятель УГКЦ щодо цього наголосив, що крім вивчення документів Церкви у спільнотах та приватно молодь мала б постійно читати Святе Письмо.

На завершення конференції її учасники написали звернення до Синоду Єпископів УГКЦ та до своїх ровесників.

Департамент інформації УГКЦ

За матеріалами http://www.ugcc.org.ua/

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/