Головна

БФ «Карітас Київ» допомагає людям, які перебувають у місцях позбавлення волі

«Благодійний Фонд «Карітас Київ», у рамках постійної праці, за допомогою жертводавців, надає соціально-матеріальну допомогу 550 жінкам-в’язням Чернігівської, Збаразької, Полтавської, Харківської, Дніпропетровської в’язниць у вигляді солодощів, чіпсів, одягу, медикаментів, овочів, книг та Святого Письма. Крім цього, надано допомогу 33 дітям, які перебувають у «Будинку дитини» при Чернігівській колонії», - повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас Київ».

БФ "Карітас–Київ" є благодійною організацією, головною метою діяльності якої є здійснення благодійної діяльності в інтересах суспільства і окремих категорій потребуючих осіб. Основними напрямками діяльності фонду є: моральна, психологічна та матеріальна підтримка гуманітарних, соціальних, культурних та оздоровчих ініціатив; надання допомоги малозабезпеченим верствам населення: багатодітним сім’ям, дітям вулиці, дітям-сиротам та особам похилого віку. За 20 років роботи Фонду тисячі потребуючих одержали благодійну допомогу.

Серед різних видів діяльності та допомоги потребуючим, є допомога людям, які перебувають у місцях позбавлення волі. Особливий наголос ставиться на допомогу саме ув’язненим жінкам та їхнім дітям, які народжені в місцях позбавлення волі, але окрім цього, при можливості, надається допомога і неповнолітнім, і чоловікам. Діяльність дуже гуманна і потрібна та здійснюється із 1992 року. За цей період надано соціально-матеріальну і духовну допомогу близько 30000 жінкам-в’язням Чернігівської, Уманської, Одеської, Полтавської, Харківської, Запорізької, Дніпродзержинської та Збаразької в’язниць; 4000 дітям, матері, яких відбувають покарання, а також дітям «Будинку дитини» при Чернігівській колонії.

Основною метою діяльності є вселити надію і віру у завтрашній день, дати зрозуміти, що світ не відвернувся від них і майбутнє дійсно існує. Це забезпечується через надання психологічної, духовної і матеріальної допомоги жінкам – в’язням і їх дітям (що народилися у тюрмах), які відбувають покарання у виправних колоніях, будинку Дитини при Чернігівській колонії, де проживають 35 дітей віком до 3 років.

Допомога є дуже необхідною для цих людей, оскільки зараз є дуже складна ситуація із фінансуванням пенітенціарних установ. Україна займає 10-е місце в світі за кількістю ув'язнених: у 183 установах пенітенціарної системи утримується понад 153 тисячі осіб. Тюрми і СІЗО є переповнені. В останні роки спостерігається тенденція у бік збільшення кількості ув'язнених та висока смертність у колоніях. На 100 тисяч населення сьогодні за ґратами утримується 345 осіб, що вчетверо перевищує такий показник у порівнянні з країнами Західної Європи.

В Україні діє 13 жіночих виправних колоній, в яких знаходиться більше 6000 жінок. Частина із них жінки, що мають неповнолітніх дітей, які виховуються в інтернатах або перестарілими родичами. При деяких колоніях існують Дитячі будинки, де знаходяться діти до 3-ох років, народженні в колоніях, які особливо потребують допомоги. Умови утримання жінок та дітей в колоніях бажали б кращого стану. Ще більше жорсткіші умови для жінок – соціальна ізоляція. Як правило сім’ї таких жінок розпадаються, перериваються зв’язки з дітьми та родиною. Особистість жінки починає формувати тюремне оточення. При звільненні з колонії таким жінкам притаманне почуття самотності, їм важко знову відновити здоров’я, сім’ю, знайти роботу, та забезпечити матеріальне благополуччя  власних дітей, стати повноправним членом суспільства. Основний вид допомоги, який надається жінкам – це листування, допомога гуманітарними речами, засобами гігієни, продуктами.

За останніх шість місяців Карітас Київ надав соціально-матеріальну допомогу 108 жінкам-в’язням Чернігівської, Збаржзької, Полтавської, Харківської, Дніпропетровської в’язниць у вигляді посилок, а також 550 жінкам через організовані передачі солодощів, чіпсів, одягу, медикаментів, овочів, книг та Святого Письма. Крім цього, надано допомогу 33 дітям, які перебувають у «Будинку дитини» при Чернігівській колонії.

«Ця допомога – це вияв любові і милосердя до людей, що впали, але яких потрібно заохотити встати і прямувати далі, змінивши своє життя. Висловлюю щиру вдячність всім жертводавцям, завдяки яким така допомога є можливою. Ми не маємо своїх засобів для допомоги, це все пожертва добрих людей, яку передаємо потребуючим. Всім Вам за це дуже дякую», - підсумовує о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас Київ».

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/