Головна

БФ «Карітас Київ» у навечір’я свята Богоявління організував Святу Вечерю для 80 потребуючих дітей

«18 січня 2013 року черговий раз БФ «Карітас Київ» організував Святу Вечерю для потребуючих дітей, серед яких діти та молодь, які проживають на вулиці, діти із кризових та малозабезпечених сімей, діти інваліди, діти позбавлені батьківського піклування та діти із багатодітних родин. Цьогоріч були присутніми на вечері понад 80 осіб, а це значно більше ніж минулого», - повідомляє директор БФ «Карітас Київ» о. Роман Сиротич.

Свято розпочалося дитячою ляльковою виставою, яку представили студенти Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені  І.Карпенка-Карого.

Після цього, підопічні діти, якими опікується БФ «Карітас Київ» та які приходять у Соціальний центр Карітасу, поставили вертеп, в якому прославили новонародженого Христа.
Свята вечеря розпочалась із спільної молитви та привітального слова директора БФ «Карітас Київ» о. Романа Сиротича, який побажав усім Божої благодаті, миру, любові та висловив велику радість від того, що в цей день усі разом мають можливість розділити спільну трапезу та відчути дух Різдва.

Всі приступили до споживання традиційних для українського свят-вечірнього столу страв – куті, пампушків, вареників і голубців, борщу і капусти, риби та інших страв.  Панувала тепла родинна атмосфера, якої ці діти не мають вдома, бо, частина, навіть немає домів. Це саме те, що їм найбільше не вистачає – любові і домашнього затишку.

«Зворушливо було спостерігати за дітьми, багато з яких чи не вперше були на такій святій вечері. Так, вони не знають як поводитися, бо для них це взагалі незнайоме. Але навіть попри це вони відчувають любов та ласку, яку проявляють до них. Вони дуже вдячні, хоч, можливо, не завжди вміють висловити цієї вдячності, бо їм ніхто ніколи не дякує за те що вони просто є», - говорить о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас Київ».

На завершення усім дітям було роздано подарунки, солодощі та книги, а дехто ще і поніс із собою страви із Святої Вечері.

Із повними руками, зігрітими серцями, усміхненими обличчями та словами вдячності усі нехотячи розходились, покидаючи соціальний центр Карітасу, де впродовж кількох годин їм було добре, радісно та родинно.

«Від свого імені та імені всіх дітей хочу висловити щиру подяку всім людям доброї волі, які спричинилися, щоб ця свята вечеря відбулася. Завдяки цьому десятки дітей відчули свою потрібність та радість, побували у атмосфері родинного тепла. Усіх бажаючих запрошую до діл милосердя, які спільними зусиллями можемо втілювати у нашому суспільстві серед бідних, хворих та потребуючих. Для цього можна звернутися до мене чи у наш благодійний фонд за телефоном 097-1945911 і вияснити, в який саме спосіб ви зможете стати благодійником», - підсумував директор БФ «Карітас Київ» о. Роман Сиротич.

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/