Головна

Україна

Паломництво до Тоскани

Субота, 16 червня 2018, 16:02

 10.06 розпочалось паломництво до Тоскани. Цей регіон зазнав економічного розвитку в пізньому Середньовіччі і в епоху Ренесансу. Кожне містечко підкресдювало своє багатство та престиж у будові величних храмів і надзвичайно красивих соборів. Залишилися такі перлини, як Флоренція, Сієна, Піза, Ареццо. Тоскана з її центром Флоренцією, стала батьківщиною Ренесансу. Перший день паломництва розпочався зі Львова до Венеції. По дорозі ми відвідали храм Марії Повч — паломницький центр Західної Європи . Помолились перед чудотворною іконою Матері Божої Повчанської.

Другий день паломництва розпочався ранковою прогулянкою вузькими та запутаними вуличками Венецїі.Прослухали історію Венеції, побачили міст Ріальто, головну площу Сан—Марко, палац дожів, правителів Венеціанської республіки. Відвідали кафедральний собор святого Марко. В крипті, де раніше були мощі євангелиста Марка, Взяли участь у Літургії для нашої групи.

Add a comment

Читати далі: Паломництво до Тоскани

 

Проща до Зарваниці

Четвер, 14 червня 2018, 21:52

Add a comment
 

Намірення від єпархії Трір

Середа, 23 травня 2018, 12:22

Bistum Trier

Єпархія Трір може направду пишатися почесним титулом «Найстаріша єпархія Німеччини». Ще в далекому античному 300 році в Трірі були перші християнські громади, а з ними і перші єпископи – Євхаріус, Агриціус, Матернус. З того часу і до сьогодні в саму місті Трірі і його околицях, в більшій чи меншій мірі продовжували жити християнські громади, не зважаючи на всі локальні чи геополітичні переміни, свідчачи і живучи вірою в Христа. Цікаво, що Трір було північною столицею Римською імперії, осідком імператора Костянтива Великого та його благовірної матері святої Єлени. Саме з Тріру (монастиря святого Максиміна) імператор Оттон І. на запрошення святої рівноапостольної княгині Ольги до Києва з латинською християнською місією (961-962) вислав єпископа Адальберта, що згодом став першим архиєпископом Магдебурга. Саме в Трірі 25 років тому було засновано акцію солідарності німецьких католиків з християнами в східній Європі – «Реновабіс». З 2012 по 2016 рр. у Трірі тривав місцевий єпархіальний синод (вперше в Німеччині за останні 50 років), який шукав способів, яким чином можна передати нашу давню віру сучасній людині в сьогоднішніх непростих для церкви умовах, тому з 1 травня 2016 року розпочато активний процес втілення в життя рішень цього синоду, що є надзвичайним викликом для місцевої церкви. Для прикладу, актуальні звичні 900 парафій буде реорганізовано у 35 «парафій майбутнього» (в основному через різке зменшення кількості священиків та нових покликань до священства, які могли б належним чином забезпечити опіку майже тисячі звичних парафій).

Молитовне намірення:

-           Ми стоїмо на етапі втілення і реалізації соборових рішень, тому просимо проводу Святого Духа для робочих груп, які випрацьовують шляхи, щоби парафіяльні громади були живими і активним відповідно до вимог часу.

-           19 травня троє молодих людей було висвячено на священиків для єпархії Трір. Ми молимось за нововисвячених священиків, та всіх братів і сестер, яких в цьому році Господь покличе до душпастирського служіння в громадах, щоб Господь благословив їх служіння та дарував їм радість у своєму покликанні.

-           Щороку на Зелені свята на всіх парафіях проходить збірка на Реновабіс, яка була започаткована саме в Трірській єпархії. Ми молимось за всіх, хто підтримує працю в східній Європі, особливо за всі ініціаторів та організаторів акцій та робочих груп в єпархії Трір, які плекають живе спілкування зі східноєвропейськими країнами.

 


З повагою
прот. Іван Сохан
економ

 

Нажмите здесь, чтобы быстро ответить
Add a comment
   

Депутатському об"днанню "За духовність, моральність і здоров"я України" - 10 років

Четвер, 17 травня 2018, 23:24

zaprosch1.1zaprosch2.1 Add a comment
 

Дні УКУ у Львові, 10 - 15 вересня 2018

Четвер, 10 травня 2018, 23:48

http://preview.mailerlite.com/u2s0k8/885957157986505916/w7g4/

Запрошуємо друзів та жертводавців УКУ долучитися до святкових урочистостей з нагоди початку навчального року і на кілька днів відчути себе студентом Університету! 

Add a comment

Читати далі: Дні УКУ у Львові, 10 - 15 вересня 2018

   

Сторінка 24 з 130

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/