Головна

Україна

«Нехай цей Новий рік буде новою доброю нагодою для того, щоб встати і йти вперед», - Глава УГКЦ

Понеділок, 01 січня 2018, 19:37

rizdvo_5kanal2Нехай цей Новий рік буде новою доброю нагодою для того, щоб встати і йти вперед. Нехай цей Новий рік буде роком Божої благодаті, Божої сили, щоб ми зрозуміли, що коли чинимо добро, це добро нам допомагає. Роблячи добро своєму ближньому, ми самі стаємо добрішими і кращими. Наші вчинки нас будують: добрі вчинки нас розвивають і збагачують, а злі - руйнують. Тому робімо добро і уникаймо зла.

Add a comment

Читати далі: «Нехай цей Новий рік буде новою доброю нагодою для того, щоб встати і йти вперед», - Глава УГКЦ

 

«Є окреме розпорядження щодо боротьби з гріхом корупції», - Блаженніший Святослав

Середа, 22 листопада 2017, 00:00

13-11-17-1_0Повністю посада цієї людини звучить так: Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, Митрополит Київський, Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви. Можна було б присвятити окремий матеріал тому, навіщо використовуються самі ці слова та в такій послідовності. І які б могли бути замість них, якби обставини склалися дещо інакше.

Спілкування з владикою Святославом створює в мене незабутнє враження. Передусім, тому, що це світла людина, в якій добре відчувається, висловлюючись строго науково, емпатія. Друге, що вражає, – відчуття єдності з паствою. Коли розмова зайшла про вади суспільства, він не казав «вони», він говорив «ми» – «ми грішні». І в цьому вбачається запорука нашого поступового одужання.

Add a comment

Читати далі: «Є окреме розпорядження щодо боротьби з гріхом корупції», - Блаженніший Святослав

 

Історія грушівського Чуда

Вівторок, 31 жовтня 2017, 10:59

258456852Сьогодні наша розповідь торкнеться прекрасного села Грушів, що на Львівщині, де здійснилися величні чуда нашої Небесної Матері. Для цього ми з’їздили до Грушівської святині та безпосередньо поспілкувалися з парохом церкви отцем Зеновієм Майкутом.

Отець Зеновій служить в Грушеві вже 36 років та особисто став свідком цього величного дійства. У селі побудовані 3 церкви. Одна із них - дерев’яна, церква Пресвятої Трійці, в якій саме і здійснилося об’явлення Божої Матері, та про яку далі піде мова.

Add a comment

Читати далі: Історія грушівського Чуда

   

Десять тез про служіння Церкви для дітей-сиріт

Вівторок, 24 жовтня 2017, 21:24

65236523Як Церква опікується сиротами і допомагає дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах.

1. Церква може дати дітям-сиротам насамперед духовну складову - “компенсувати” справу передавання віри, що мали б робити батьки та родичі.

2. У Центрі опіки сиріт ми намагаємося виховувати дітей самостійними. Наша мета ? навчити їх долати труднощі, а не виконувати замість них певну роботу.

Add a comment

Читати далі: Десять тез про служіння Церкви для дітей-сиріт

 

«Україна вкотре відчуває себе в лабетах смерті і нікому не потрібною»

Понеділок, 23 жовтня 2017, 13:35

new_zhezlУкраїна сьогодні спливає кров'ю. Десятки тисяч вдів і матерів оплакують своїх синів. Вкотре знову Україна відчуває себе в лабетах смерті. І нікому не потрібною, ні Заходу, ні Сходу. Усі бачать нас як проблему, до якої не знають як знайти вирішення. Але сьогодні Христос мовить до нас: Не плачте! Вставайте! Я є вашим виходом і надією! Боротися і перемагати – це є наш вихід.

Про це сказав сьогодні, 22 жовтня 2017 року, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час проповіді до вірних у Манчестері, де на запрошення владики Гліба (Лончини), Єпарха єпархії Пресвятої родини в Лондоні, перебуває з офіційним душпастирським візитом до Великої Британії.

Add a comment

Читати далі: «Україна вкотре відчуває себе в лабетах смерті і нікому не потрібною»

   

Сторінка 28 з 130

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/