Головна

Україна

Проща до св. Софії «Схід і Захід під покровом Пресвятої Богородиці»

Субота, 15 травня 2010, 02:47

13 травня 2010 р. виповнилось п’ять років щомісячній прощі до св. Софії. Духовним поштовхом для спільної молитви на Софійському майдані стала могутня всенародна молитва на майдані Незалежності в 2004 році. Цей мирянський рух проходить під гаслом «Схід і Захід під покровом Пресвятої Богородиці».

Кожного 13 числа (у день Фатімських об’явлень) о 13.00, у будні – о 19.00 вірні УГКЦ, УПЦ КП, УАПЦ, УПЦ (МП), РКЦ збираються біля Софії Київської, щоб молитись за єдність Церков, за мир і злагоду в Україні.

Add a comment

Читати далі: Проща до св. Софії «Схід і Захід під покровом Пресвятої Богородиці»

 

Неділя Квітна. Вхід Господній у Єрусалим

Четвер, 25 березня 2010, 12:58

Коротка історія

Празник торжественного в'їзду Ісуса Христа до Єрусалима належить до найдавніших празників у Східній Церкві. Свідчення про його святкування сягають III століття. Святкування цього празника почалося в Єрусалимі і невдовзі стало празником усієї Східної Церкви. Add a comment

Читати далі: Неділя Квітна. Вхід Господній у Єрусалим

 

«Ефективність у благодійності»

Неділя, 14 березня 2010, 18:54

Інтерв’ю про благодійність і Церкву

Які існують показники ефективної благодійної діяльності, чи може церква бути рушієм доброчинності та волонтерства? Наскільки важливі цінності у здійснені допомоги іншим? На всі ці питання спробував відповісти керівник Бюро Української Греко-Католицької Церкви для зв’язків з органами державної влади о. Роман Небожук.

Add a comment

Читати далі: «Ефективність у благодійності»

   

Документи однозначно свідчать, що Львівський «собор» 1946 року був псевдо церковним зібранням

Четвер, 11 березня 2010, 22:02

Сьогодні минає 64 роки від того дня, як у Львові закінчився псевдособор 1946 року, згідно з рішенням якого в СРСР була ліквідована Українська Греко-Католицька Церква.

Як повідомив директор Інституту історії Церкви Українського католицького університету о. Андрій Михалейко, переконливим свідчення того, що собор 1946 року проводився  спільними зусиллями парткерівництва, державних структур та органів держбезпеки у співпраці з Руською Православною Церквою, є документи, віднайдені дослідниками історії Церкви у фондах Державного галузевого архіву СБУ та Центрального державного архіву громадських організацій України.

Add a comment

Читати далі: Документи однозначно свідчать, що Львівський «собор» 1946 року був псевдо церковним зібранням

 

Глава УГКЦ закликав вірних молитися за державу та її владу не тільки перед виборами, а й упродовж цілого року

Вівторок, 09 березня 2010, 22:57

Днями вийшло Звернення Блаженнішого Любомира до вірних Української Греко-Католицької Церкви та всіх людей доброї волі із закликом молитися за державу упродовж цілого року. На початку звернення Предстоятель УГКЦ наголошує на тому, що «упродовж багатьох років наша Церква та інші Церкви і релігійні організації у передвиборчий час закликають своїх вірних молитися за народ, за державу, за Україну... Тому створюється враження, що треба молитися в тому намірі тільки тоді, коли виникають великі потреби».

Add a comment

Читати далі: Глава УГКЦ закликав вірних молитися за державу та її владу не тільки перед виборами, а й упродовж цілого року

   

Сторінка 110 з 130

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/