Головна

Україна

10 травня - День хворого

Вівторок, 05 травня 2009, 19:00

10 травня 2009 року у Неділю Розслабленого наша Українська Греко-Католицька Церква буде відзначати День хворого у рамках XVII Всесвітнього Дня хворого. Відзначення Дня хворого має за мету привернути увагу християнської спільноти та усього суспільства на хворих людей, їх родини та тих, хто облегшує їхні страждання, зокрема медичний персонал та волонтерів.

Цього року у своєму Посланні з нагоди Всесвітнього Дня хворого Святіший Отець Венедикт XVI звертає свою увагу на дітей, які страждають від різних недуг. Зважаючи на це, Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров'я просить усіх віруючих та усіх людей доброї волі долучитись у цей день до спільної молитви та заходів, які мають на меті звернути особливу увагу на хворих дітей в Україні.

Add a comment

Читати далі: 10 травня - День хворого

 

Завтра блаженного Омеляна Ковча буде проголошено покровителем душпастирів УГКЦ

Четвер, 23 квітня 2009, 20:44

Патріарший Синод Єпископів УГКЦ, що відбувся 2 - 9 вересня 2008 року, постановив проголосити блаженного священномученика Омеляна Ковча Покровителем душпастирів УГКЦ. Це рішення Синоду реалізовується в три етапи:

1. 25 березня 2009 року - проща духовенства УГКЦ до Музею в Майданеку (Люблін, Польща) та прийняття там праху блаженного для виставлення його у катедральних соборах кожної єпархії та екзархату.

2. 24 квітня 2009 року - торжественне проголошення бл. свщмч. Омеляна Покровителем душпастирів УГКЦ. Урочистість відбудеться у Києві на території будівництва Патріаршого центру УГКЦ за участю усіх єпископів, духовенства та мирян.

3. Кожна єпархія та екзархат на локальному рівні проводять відповідне торжество.

Add a comment

Читати далі: Завтра блаженного Омеляна Ковча буде проголошено покровителем душпастирів УГКЦ

 

На Великдень Глава УГКЦ говорив про важливість воскресіння у житті кожної людини

Четвер, 23 квітня 2009, 09:15

З нагоди празника Воскресіння Господа нашого Ісуса Христа, Глава УГКЦ, у співслужінні з Владикою Богданом (Дзюрахом), Єпископом-помічником Київської архиєпархії, ієромонахом Йосифом (Міляном), проголошеним Єпископом-помічником Київської архиєпархії, та численним духовенством УГКЦ, відслужив урочисту Службу Божу у храмі Святого Василія Великого у м. Києві (Вознесенський узвіз, 7, біля Львівської площі). Її, як і богослужіння, які відбувалися вночі, у прямому ефірі транслював Перший національний канал (УТ-1).

Add a comment

Читати далі: На Великдень Глава УГКЦ говорив про важливість воскресіння у житті кожної людини

   

Великдень у Пирогові

Середа, 22 квітня 2009, 22:09

В Обливаний Понеділок, на другий день Великодніх Свят, лемківська церква, що розташована в музеї під відкритим небом у Пирогові, в черговий раз зібрала лемків Києва ( і не тільки лемків)   помолитися.  Ця традиційна лемківська церква збудована у 1792 році, перевезена у музей у 1974 із села Канора Воловецького району Закарпатської області. Завдяки ентузіазму наукового співробітника музею Романи Кобальчинської  10 років тому  у ній почав відправляти Службу Божу о. Богдан Чурило.

Add a comment

Читати далі: Великдень у Пирогові

 

ВЕЛИКОДНІЙ ПРИВІТ БЛАЖЕННІШОГО ЛЮБОМИРА

Субота, 18 квітня 2009, 12:07

ВЕРХОВНОГО АРХИЄПИСКОПА КИЄВО-ГАЛИЦЬКОГО
УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ

Високопреосвященним та Преосвященним Владикам,
всесвітлішим та високопреподобним священнослужителям,
преподобним ченцям та черницям,
дорогим у Христі сестрам і братам -
мирянам Української Греко-Католицької Церкви
та всім людям доброї волі
Add a comment

Читати далі: ВЕЛИКОДНІЙ ПРИВІТ БЛАЖЕННІШОГО ЛЮБОМИРА

   

Сторінка 118 з 129

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/