Головна

Україна

Л.Гузар: Називати політика помаранчевим – це ніби приписувати йому великі чесноти

Неділя, 12 квітня 2009, 09:18

Можу уявити навіть комуніста помаранчевого, тобто людину, яка служить своєму народу... Мені дуже не подобається Секретаріат Президента... Криза мине, а ось мистецтво дзвенить віками...

Голова Української греко-католицької церкви Блаженніший Владика Любомир Гузар відповів на запитання УНІАН.

(Наше інтерв'ю з Блаженнішим відбувалося в ті дні, коли Партія регіонів вивела людей на Майдан. Владика, як завжди, у доброму гуморі, сам почав мову про мітинги, каже що мітинги - це завжди позитивно.)

То Ви не маєте нічого проти мітингів? Навіть якщо мітингує Партія регіонів?

Мітинги - це нормальна річ у демократичній державі.

Одначе виглядає неприродно й смішно, коли, як свідчать мас-медії, на мітинги люди йдуть за гроші. Знаєте, воно якось несмачно звучить. Бо ті люди не йдуть з переконання, це не є справжній політичний мітинг. Це все одно, коли артисти платять комусь, аби вони дуже голосно їх оплескували. Це - то саме. То нещире й неправдиве. Як на мене, воно радше компрометує, ніж переконує.

Якби справді вийшло п'ятнадцять тисяч з переконання - це щось би значило. А як там вийшла групка людей, і то оплачені, це не робить жодного вражіння, треба бути хіба сліпим і немудрим, аби то серйозно трактувати.

Add a comment

Читати далі: Л.Гузар: Називати політика помаранчевим – це ніби приписувати йому великі чесноти

 

Глава УГКЦ зустрівся з представниками земляцтв областей України

Субота, 11 квітня 2009, 04:22

«Наша сила не у тому, щоб ми всі були однакові, а у тому, щоб ми всі були разом», - сказав Блаженніший Любомир, Глава УГКЦ, звертаючись до членів Ради земляцтв, які зібралися на засідання 9 квітня 2009 року у храмі Святого Василія Великого (Київ, Вознесенський узвіз, 7). Мета зустрічі: ознайомлення УГКЦ з діяльністю Ради земляцтв та налагодження співпраці з УГКЦ. «Радію, що маю нагоду з вами зустрітися і тепер думаю про те особливе багатство, яке несе з собою кожна частина України. А що приносить ще більшу радість - це те, що ви є разом, є спільнотою. Це щось прекрасного, що вселяє надію на краще майбутнє», - відтак сказав Предстоятель УГКЦ.

Add a comment

Читати далі: Глава УГКЦ зустрівся з представниками земляцтв областей України

 

Професія акушера в контексті свята Благовіщення

Середа, 08 квітня 2009, 21:07

Принести радість Благовіщення людям, чия професія несе в собі покликання служити життю людини від перших днів, є важливим завданням євангелізації в імені Церкви. У Свято Благовіщення о. Олександр (Приліп) і д-н Костянтин Пантелей відвідали три жіночі консультації, що розташовані у Дніпровському та Деснянському районах Києва.У цих закладах відбувається співпраця УГКЦ з медперсоналом для ведення школи відповідального батьківства. Співпраця у вперше почалася 2001 року і плідно триває і по нині. Заняття веде д-н Костянтин.

Add a comment

Читати далі: Професія акушера в контексті свята Благовіщення

   

Визнання Міжнародної Католицької Комісії В’язничного Душпастирства для капеланів УГКЦ

П'ятниця, 03 квітня 2009, 11:47

При нагоді - навчального збору в'язничних капеланів Української Греко-Католицької Церкви «Душпастирська психологія в'язничного служіння», що проходить у Реколекційному центрі Львівської Архиєпархії (Львів-Брюховичі) 31 березня 2009 року десятеро представників служіння, більшість з яких здійснюють опіку в тюрмах понад 10 років, отримали визнання від Міжнародної Католицької Комісії В'язничного Душпастирства (ICCPPC). Серед нагороджених за віддану працю є і наша парафіянка церкви св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі пані Марія Бліхар.

Add a comment

Читати далі: Визнання Міжнародної Католицької Комісії В’язничного Душпастирства для капеланів УГКЦ

 

Вимкнувши необов’язкові джерела освітлення та побутові електроприлади на одну годину, ми зробимо свій внесок у порятунок Землі

П'ятниця, 27 березня 2009, 18:12

Бюро Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ із питань екології просить усіх небайдужих долучитися до всесвітньої акції "Година Землі". Зміст акції, ініційованої Всесвітнім фондом природи (WWF), полягає у тому, щоб у суботу, 28 березня, о 20.30 на одну годину вимкнути необов'язкові джерела освітлення та побутові електроприлади. Про це йдеться у спеціальному зверненні д-ра Володимира Шеремети, керівника Бюро Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ із питань екології (див. у додатку).

"Послання акції полягає в тому, що ніхто не має права бути бездіяльним і очікувати на рішення інших. Кожна людина може і має зробити свій внесок у порятунок планети, починаючи з найменшого - не витрачати марно електроенергії, води, газу, купувати енергозберігаючі прилади для дому та офісу тощо", - читаємо у документі Екологічного бюро. Як пояснено у зверненні, суть акції полягає також в тому, щоб привернути увагу світової спільноти до проблеми змін клімату, що мають трагічні наслідки для сотень мільйонів людей.

Add a comment

Читати далі: Вимкнувши необов’язкові джерела освітлення та побутові електроприлади на одну годину, ми зробимо свій внесок у порятунок Землі

   

Сторінка 119 з 129

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/