Головна

Україна

Право на таємницю сповіді буде захищено на законодавчому рівні

П'ятниця, 27 березня 2009, 18:10

На черговому пленарному тижні Верховна Рада України планує розглянути проект Закону про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо дотримання таємниці сповіді (реєстр. № 1308). Законопроектом пропонується доповнити статтю 69 Кодексу пунктом про те, що священнослужителі не можуть бути допитані в якості свідків з приводу відомостей, отриманих ними під час сповіді.   Як зазначає автор ініціативи, народний депутат України, заступник головы партії Християнсько-Демократичний Союз Володимир Марущенко: "чинні положення Кодексу вочевидь суперечать традиціям та внутрішнім настановам більшості релігійних організацій України, відповідно до яких відомості, отримані священнослужителем під час сповіді, не можуть бути розголошені".

Add a comment

Читати далі: Право на таємницю сповіді буде захищено на законодавчому рівні

 

Релігійність українців є однією з найвищих у Європі – дослідження соціологів

П'ятниця, 27 березня 2009, 18:06

збільшити зображення26 березня 2009 року в інформаційному агентстві УНІАН презентували результати Міжнародного проекту соціального дослідження (ISSP), до виконання якого приєдналася Україна. Першим досвідом міжнародної співпраці українських соціологів в 2008 році став модуль релігії, до опитувальника якого вміщено 60 запитань відносно самооцінки громадянами власної релігійності, їх ставлення до релігії, залучення до релігійних практик, оцінка ролі релігії та релігійних організацій в суспільному й власному житті та інше.

Add a comment

Читати далі: Релігійність українців є однією з найвищих у Європі – дослідження соціологів

 

Церкви та громадськість дали християнську відповідь на питання нинішнього стану Української Держави

Вівторок, 17 березня 2009, 09:06

16 березня 2009 року в Українському домі відбувся Круглий стіл на тему "Україна між хаосом і диктатом. Чи існує християнська відповідь?". Організаторами виступили Комісія Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ) у справах мирян та Фонд Конрада Аденауера, співорганізатором - Нарада представників Християнських Церков України. В підготовці Круглого столу також взяли участь представники громадської організації Інститут релігійної свободи. Add a comment

Читати далі: Церкви та громадськість дали християнську відповідь на питання нинішнього стану Української Держави

   

Українська Греко-Католицька Церква та Міністерство охорони здоров’я підписали угоду про співпрацю

Понеділок, 16 березня 2009, 18:49

15 березня 2009 року у Києві було підписано угоду про співробітництво між Українською Греко-Католицькою Церквою та Міністерством охорони здоров'я України. Від УГКЦ документ підписав Блаженніший Любомир, Глава УГКЦ, а від МОЗ України - Василь Князевич, Міністр охорони здоров'я. Сторони уклали цю угоду "прагнучи до врегулювання засад взаємодії у справі гуманізації медичної опіки на основі поваги прав та гідності людини; традиційних духовних, морально-етичних та культурних цінностей; усвідомлюючи взаємну відповідальність за оздоровлення українського суспільства". Add a comment

Читати далі: Українська Греко-Католицька Церква та Міністерство охорони здоров’я підписали угоду про співпрацю

 

Церква відіграє важливу роль у справі соціальної адаптації мігрантів

Середа, 11 березня 2009, 20:06

10 березня у Києві відбувся Міжрелігійний круглий стіл "Відчуваючи серцебиття мігранта: Хто і що чекає на повернення українських трудових мігрантів", організований Комісією УГКЦ у справах мігрантів спільно із Фондом OpenUkraine. "Ми ставимо перед собою подвійну мету. По-перше, привернути увагу суспільства до проблем українців, котрі повертаються. По-друге, розширити діалог релігійних, політичних та громадських лідерів щодо розв'язання проблем, які супроводжують феномен міграції. Поширювана думка про масове повернення українських мігрантів наразі безпідставна. Ми повинні продемонструвати, що вони тут потрібні, бо за кожним стоять долі конкретних людей, дітей та родин, підтримання та збереження яких є одним із основних пріоритетів. Важливо, щоб в умовах фінансової кризи зв'язок з рідними та Батьківщиною не пропадав", - для Департаменту інформації сказав Григорій Селещук, голова Комісії УГКЦ у справах мігрантів.

 

Add a comment

Читати далі: Церква відіграє важливу роль у справі соціальної адаптації мігрантів

   

Сторінка 120 з 129

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/