Головна

Україна

Церква відіграє важливу роль у справі соціальної адаптації мігрантів

Середа, 11 березня 2009, 20:06

10 березня у Києві відбувся Міжрелігійний круглий стіл "Відчуваючи серцебиття мігранта: Хто і що чекає на повернення українських трудових мігрантів", організований Комісією УГКЦ у справах мігрантів спільно із Фондом OpenUkraine. "Ми ставимо перед собою подвійну мету. По-перше, привернути увагу суспільства до проблем українців, котрі повертаються. По-друге, розширити діалог релігійних, політичних та громадських лідерів щодо розв'язання проблем, які супроводжують феномен міграції. Поширювана думка про масове повернення українських мігрантів наразі безпідставна. Ми повинні продемонструвати, що вони тут потрібні, бо за кожним стоять долі конкретних людей, дітей та родин, підтримання та збереження яких є одним із основних пріоритетів. Важливо, щоб в умовах фінансової кризи зв'язок з рідними та Батьківщиною не пропадав", - для Департаменту інформації сказав Григорій Селещук, голова Комісії УГКЦ у справах мігрантів.

 

Add a comment

Читати далі: Церква відіграє важливу роль у справі соціальної адаптації мігрантів

 

Вірним Київської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви

Понеділок, 02 березня 2009, 13:16

Благословення і мир у Господі!

Дорогі у Христі,

Собор Київської архиєпархії на тему євангелізації, який відбувся в днях 13-14 лютого 2009 року Божого у Києві, при монастирі св. Василія Великого, пропонує нам заходи, які повинні б допомогти усім нам краще пізнати Христа з священних книг та з Літургії, збудити в нас палке бажання жити згідно з Його божественною наукою та спонукати нас до свідчення Йому, одним словом - наповнити наш ум та серце духовним багатством, яким би ми могли ділитися з нашими ближніми. Ваш отець-душпастир вичислить і пояснить Вам ці заходи, уточнить способи здійснення їх у житті Вашої громади.

Add a comment

Читати далі: Вірним Київської архиєпархії Української Греко-Католицької Церкви

 

"Радію, що іконописання живе": Блаженніший Любомир

Субота, 28 лютого 2009, 11:34

"Дуже радію, що іконописання живе, що воно не є тільки старовинним мистецтвом, а, подібно як і людське передання, традиція, передається з покоління в покоління. Передавання мистецтва писати ікони, разом з тою вірою, яка дає натхнення іконописцям, є тим скарбом, який, сподіваюсь, і ми, через сучасних митців, передамо нашим наступникам", - сказав Блаженніший Любомир, під час вручення йому ікони Благовіщеня Пресвятої Богородиці. При цьому Предстоятель УГКЦ сердечно подякував за молитовний дарунок.

Add a comment

Читати далі: "Радію, що іконописання живе": Блаженніший Любомир

   

Керівництво української греко-католицької церкви під радянським режимом, 1946-1989: сучасні підходи вивчення релігійного підпілля

Четвер, 26 лютого 2009, 18:00

"Образи сили духу"

Серед багатьох тем радянського періоду, що викликають науковий інтерес, вирізняється історія підпільної Української Греко-Католицької Церкви (УГКЦ). З 1946 по 1989 рр., опинившись на нелегальному становищі, УГКЦ змушена була пристосовуватись до умов, що під багатьма оглядами є безпрецедентними в історії релігії. При цьому УГКЦ спромоглася зберегти свою структуру, виплекати два покоління церковних проводирів і зберегти приховану, а то й явну прихильність численних верств населення в умовах тоталітарної держави, яка цілеспрямовано і систематично контролювала будь-які прояви релігійної діяльності. Від 1946 р. УГКЦ була не тільки найчисельнішою забороненою церковною спільнотою в світі. Вона була єдиною широко вкоріненою соціальною інституцією в Україні, що уникла контролю офіційних радянських установ. Наприкінці 1980-х рр. УГКЦ вийшла з підпілля достатньо сильною, щоб відігравати визначну роль у релігійній, політичній та культурній сферах.

Add a comment

Читати далі: Керівництво української греко-католицької церкви під радянським режимом, 1946-1989: сучасні підходи вивчення релігійного підпілля

 

Блаженнішому Любомирові – 76

Четвер, 26 лютого 2009, 17:22

Сьогодні, 26 лютого 2009 року, Главі Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішому Любомирові виповнюється 76 років. З нагоди уродин з різних куточків України і світу, від українців і представників інших народів, духовенства і мирян, політиків і громадських діячів, молоді і старших линуть привітання для Глави і Отця УГКЦ з найщирішими побажаннями щедрих Божих благодатей та благословення для подальшого успішного керівництва Церквою. Сьогодні бажають Предстоятелю УГКЦ, щоб "Господь Бог був щедрим на все, що сприяє здійсненню його пастирського служіння, зростанню і поглибленню братніх взаємин між єпископами, священиками та мирянами Церкви".

Add a comment

Читати далі: Блаженнішому Любомирові – 76

   

Сторінка 121 з 130

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/