Головна

Україна

Вечір памя'ті Андрея Шептицького

Понеділок, 03 листопада 2008, 22:54

Перший день Суспільного тижня завершився Вечором пам'яті митрополита Андрея Шептицького, який підготували члени організації "Обнова-Київ".

Вони зробили сучасну молодіжну інтепретацію життєвих поглядів митрополита Андрея. Презентація відбувалася у формі підготовки вистави про митрополита, в якій кожен із учасників мав своє бачення Шептицького.

Add a comment

Читати далі: Вечір памя'ті Андрея Шептицького

 

IV сесія Патріаршого Собору стала джерелом позитивних тенденцій

Понеділок, 27 жовтня 2008, 09:27

"Ідея провести таку конференцію - рік після Собору - і спільно зробити аналіз того, що змінилося, думаю, була благословенна і подібне потрібно буде робити після кожної наступної сесії Патріаршого Собору, щоб їхні напрацювання не проходили без сліду", - сказав Блаженніший Любомир, Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, звертаючись до учасників всеукраїнської конференції "Молодь у Церкві ІІІ тисячоліття: Рік після Собору". Конференція, яка 26 жовтня завершилася Архиєрейською Божественною Літургією у храмі Свв. Верховних апостолів Петра і Павла у м. Новояворівську (Львівська обл.), розпочалася 23 жовтня. Вона проходила у Молодіжному реколекційному духовному центрі ім. митр. Андрея та архим. Климентія, братів Шептицьких, у рамках програми Року християнського покликання.

Add a comment

Читати далі: IV сесія Патріаршого Собору стала джерелом позитивних тенденцій

 

120-ліття від дня народження Станіслава Вінценза

Четвер, 23 жовтня 2008, 15:59

Наприкінці вересня в містах Івано-Франківську та Коломиї розпочалися заходи по відзначенню 120-ліття від дня народження польського письменника Станіслава Вінценза, який у своїй творчості оспівав Українські Карпати та їхніх мешканців, зокрема, побут і духовний світ гуцулів. Станіслав Вінценз народився 30 листопада 1888 року в гірському селі Слобода Рунґорська на Гуцульщині, а помер 29 січня 1971 року в Швейцарії. У Прикарпатському національному універсиетті імені Василя Стефаника та в Коломийському музеї народного мистецтва Гуцульщини і Покуття імені Йосафата Кобринського відбулася міжнародна наукова конференція, під час якої науковці з України та Польщі відзначали гуманізм Станіслава Вінценза, його тісні зв'язки з духовенством народів, які жили на Гуцульщині. Ще у 1956 році Станіслав Вінценз зробив свій внесок до процесу беатифікації львівського греко-католицького митрополита Андрея Шептицького, написавши твір «Луни з Чердака». Add a comment

Читати далі: 120-ліття від дня народження Станіслава Вінценза

   

«Багатство не біда»

Середа, 22 жовтня 2008, 21:54

інтерв'ю Блаженнішого Любомира для ділового тижневика «Контракти»

В інтерв'ю "Котрактам" Предстоятель УГКЦ висловив такі ключові думки: велике багатство - не прокляття; найкращим способом використання багатства є створення робочих місць, а також меценатство, допомога потребуючим; тих, хто безкорисливо допомагає ближнім, Господь Бог винагороджує також і матеріально та що кращим доказом існування Бога є життя людини.   Add a comment

Читати далі: «Багатство не біда»

 

Відкрито нову Греко-Католицьку Каплицю

Середа, 15 жовтня 2008, 16:09

Сьогодні у день великого свята Покрови Пресвятої Богородиці владика Богдан Дзюрах освятив молільну кімнату в лікарні на окраїні Києва. Add a comment

Читати далі: Відкрито нову Греко-Католицьку Каплицю

   

Сторінка 128 з 130

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/