Головна

Україна

Антивірусна церква

Вівторок, 07 квітня 2020, 14:20

safe_imageУ переліку глобальних загроз людству, представленому в січні цього року на Міжнародному економічному форумі в Давосі, загроза інфекційних захворювань знаходиться аж на десятому місці в шкалі, де загрози ранжуються за масштабом наслідків, і зовсім не входить до переліку, в якому загрози визначаються за рівнем ймовірності. Навіть гіпотетично усвідомлюючи постійну можливість спалаху тих чи інших епідемій у сучасному світі, ми не те що не готувалися в жоден особливий спосіб до COVID-19, а й важко могли уявити реальні наслідки інфекційного захворювання на сучасному етапі розвитку людства.

Add a comment

Читати далі: Антивірусна церква

 

Молитися онлайн, не цілувати плащаниці, на Великдень служити на вулиці, ? Глава УГКЦ дав поради, як служити у Страсний тиждень і на Великдень

Середа, 25 березня 2020, 17:12

u_tОтець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав на численні прохання єпископів Церкви, як у час пандемії Covid-19 служити страсні й пасхальні богослужіння, дав декілька порад. Важливо зазначити, що УГКЦ є глобальною Церквою, яка присутня на всіх континентах. Тому поради Глави УГКЦ мають універсальний характер.

На основі цих порад єпископи у своїх єпархіях та екзархатах мають допомогти священникам сформувати критерії стосовно поведінки священнослужителів у цих надзвичайних обставинах.

Add a comment

Читати далі: Молитися онлайн, не цілувати плащаниці, на Великдень служити на вулиці, ? Глава УГКЦ дав поради, як служити у Страсний тиждень і на Великдень

 

Блаженніший Святослав: «Прошу всіх завтра, 25 березня, єднатися у спільній вселенській молитві з Папою Франциском»

Вівторок, 24 березня 2020, 20:01

molytva_z_papoiu2До цього сьогодні, 24 березня, закликав Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, під час Молебню до Богородиці в Патріаршому соборі Воскресіння Христового УГКЦ, трансляцію якого здійснювало «Живе телебачення».

Предстоятель УГКЦ подякував усім вірним за те, що «щоденно єднаються у всецерковній, народній і спільній молитві». Після цього повідомив, що 25 березня Всеукраїнська рада Церков і релігійних організацій оголосила днем молитви і посту за Україну. Завтра всі Церкви і релігійні організації України будуть об'єднані в пості й молитві.

Add a comment

Читати далі: Блаженніший Святослав: «Прошу всіх завтра, 25 березня, єднатися у спільній вселенській молитві з Папою Франциском»

   

Чи здатен коронавірус вразити імунну систему церкви: тест на адекватність, оперативність та релевантність

Понеділок, 23 березня 2020, 13:07

90219300_nДля більшості людей, які щодня чи навіть щогодини переглядають карколомну статистику поширення корона вірусу, дуже гостро стоїть питання чи на заторкне ця біда мене і моїх рідних. Для християнських Церков в Україні ця кризова ситуація ставить 3 нагальні запитання: як адекватно діяти в умовах кризи, як оперативно адаптуватися до нових умов, і як не втратити свою релевантність у суспільстві.

Add a comment

Читати далі: Чи здатен коронавірус вразити імунну систему церкви: тест на адекватність, оперативність та релевантність

 

Коронавірус: Коментар Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ

Середа, 11 березня 2020, 17:35

sviatoslav_pro_myr_covid«Молімося за тих, хто захворів, за тих, хто найбільш вразливий до цього вірусу, а також за працівників охорони здоров’я, адже вони перебувають «на передовій», найбільше ризикують своїм життям заради безпеки і здоров’я українського суспільства», — закликає Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, реагуючи на останні події, пов’язані з розповсюдженням вірусу COVID-19.

Add a comment

Читати далі: Коронавірус: Коментар Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ

   

Сторінка 16 з 130

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/