Головна

Україна

Псевдособор, який мав на меті ліквідувати церкву

Понеділок, 09 березня 2020, 09:21

1946Комуністичний режим 8 березня 1946 року провів у Львові псевдособор, який мав на меті ліквідувати Греко-Католицьку Церкву. Після цього зібрання греко-католицькі священнослужителі та миряни, які не захотіли переходити на Московське Православ’я, попали під прес репресивної машини. Тисячі з них загинули у таборах, а ті, що уцілили, змушені були переховуватися. Греко-Католицька Церква в Україні пішла у підпілля.

Історик Олег Турій так прокоментував ці трагічні події в історії УГКЦ:

«Весь драматизм історії ліквідації УГКЦ якраз полягав у тому, що ця Церква не пасувала до радянської системи. Навіть тому, що вона була українською, була зв’язана з розвитком української самосвідомості, українського національного зросту.

Add a comment

Читати далі: Псевдособор, який мав на меті ліквідувати церкву

 

40 священиків і одного Спископа було висвячено у Львові у найбільшій церкві в роки підпілля УГКЦ

Четвер, 23 січня 2020, 15:22

516EDBC4Львів – 30 років тому, в серпні 1987 року, понад 200 єпископів, священиків, монахів, вірян заявили про вихід із підпілля Української греко-католицької церкви. Лист надіслали папі Іванові Павлу ІІ і тодішньому генсекретарю СРСР Михайлові Горбачову. Тоді весь світ дізнався про понад 40 років життя катакомбної церкви, що супроводжувались арештами, переслідуваннями. Тисячі квартир, будинків були підпільними церквами. У Львові донині збереглась квартира, яка вважається найбільшою підпільною церквою.

Add a comment

Читати далі: 40 священиків і одного Спископа було висвячено у Львові у найбільшій церкві в роки підпілля УГКЦ

 

«Нам треба ментально звільнитися від «руки Москви» — Глава УГКЦ Блаженніший Святослав

Четвер, 26 грудня 2019, 14:45

959c9d35ae3262d1

25 грудня 2019 року Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав взяв участь у програмі «Ваша свобода» із Інною Кузнецовою, що виходить на інформаційному ресурсі «Радіо Свобода».

Add a comment

Читати далі: «Нам треба ментально звільнитися від «руки Москви» — Глава УГКЦ Блаженніший Святослав

   

«Ми хочемо шукати відповіді на питання: де ми є? де є наші вірні? скільки нас є?» – о. Роман Шафран про Патріарший Собор УГКЦ'2020

Субота, 14 грудня 2019, 19:57

o_roman_shafranОтець Роман Шафран, секретар VII сесії Патріаршого Собору, розповів про процес підготовки до головної події у житті Церкви у 2020 році: Патріаршого Собору УГКЦ на тему: «Еміграція, поселення і глобальна єдність Української Греко-Католицької Церкви». Собор відбудеться 26-29 серпня 2020 року у Львові, гасло – «Церква є завжди і всюди з тобою».

Add a comment

Читати далі: «Ми хочемо шукати відповіді на питання: де ми є? де є наші вірні? скільки нас є?» – о. Роман Шафран про Патріарший Собор УГКЦ'2020

 

Вісімдесят третя сесія Синоду Єпископів КГВА УГКЦ

Вівторок, 03 грудня 2019, 20:05

zarvanytsya_synod29-30 листопада 2019 року під головуванням Отця і Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава в Реколекційному центрі Львівської архиєпархії «Світлиця» в Брюховичах відбулася Вісімдесят третя сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви.

Перед Синодом владики мали спільні реколекції для греко-католицьких та римо-католицьких єпископів та щорічну братню зустріч.

Add a comment

Читати далі: Вісімдесят третя сесія Синоду Єпископів КГВА УГКЦ

   

Сторінка 17 з 129

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/