Головна

Тема номера

День пам'яті жертв Голодомору

Субота, 23 листопада 2019, 12:17

etnohata

Цього дня ми відчуваємо голос власного сумління, який запитує, що ми зробили, аби правда про цей злочин була сказана, щоби жертвибули гідно вшановані, щоби молитва за них лунала?! Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви у своєму відеозверненні з приводу вісімдесят шостої річниці Голодомору – геноциду українського народу 1932-1933 років, організованого сталінським режимом. Цьогоріч вшанування жертв Голодомору припадає на 23 листопада.

Add a comment

Читати далі: День пам'яті жертв Голодомору

 

«На Майдані народ виставив високі моральні рамки, згідно яких ми оцінюємо політиків, громадських діячів, життя Церкви»

Четвер, 21 листопада 2019, 12:07

studia19_3Революція гідності – переломний момент для українського народу, бо тоді український народ чітко заявив, що ми маємо свідомість європейського народу.

На цьому наголосив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, під час ефіру програми «Відкрита Церква» у середу, 20 листопада 2019 року. Співрозмовником Глави УГКЦ став журналіст Сакен Аймурзаєв.

Add a comment

Читати далі: «На Майдані народ виставив високі моральні рамки, згідно яких ми оцінюємо політиків, громадських діячів, життя Церкви»

 

Полювання на відьом (про ситуацію з шкільною програмою «Основи сім’ї»)

Середа, 20 листопада 2019, 13:17

1-4

Кожен  із нас хоче бути щасливим. Кожен хоче мати добрі, тривали відносити із людиною, яку кохаешь, бажаєш, щоб власні діти зростали у міцних, здорових сім‘ях із відповідальними батьками, які вміють вибудовувати правильні відносити як між собою так і у стосунках із власними дітьми, які вміють без крику і рукоприкладства виховувати дітей і з‘ясовувати відносини між собою.

Add a comment

Читати далі: Полювання на відьом (про ситуацію з шкільною програмою «Основи сім’ї»)

   

Пастка, чи можливість для розвитку? Папа про гідність дітей в цифровому просторі

Четвер, 14 листопада 2019, 21:23

_94671398_gettyimages-628714878Звертаючись до учасників міжнародної зустрічі, присвяченої темі захисту гідності неповнолітніх у цифровому просторі, Святіший Отець наголосив на відповідальності усіх, особливо компаній, що займаються цифровими технологіями, за протидію злочинам проти неповнолітніх у мережі.

У четвер, 14 листопада 2019 р., Папа Франциск прийняв на аудієнції учасників міжнародної зустрічі на тему «Сприяти гідності дитини в цифровому просторі. Від теорії до практики». У заході, що відбувається у Ватикані 14 і 15 листопада, беруть участь представники міжнародних організацій і таких компаній, як Microsoft, Apple, Amazon, Facebook, а також політики, юристи та релігійні провідники.

Add a comment

Читати далі: Пастка, чи можливість для розвитку? Папа про гідність дітей в цифровому просторі

 

Переваги виховання у католицькому середовищі

Середа, 06 листопада 2019, 15:54

6854475522Щораз частіше публічно лунають заперечення проти релігійного виховання дітей. Мовляв: «виросте — вибере саме». Хоча для віруючих практикуючих сімей це звучить дико. Бо як тоді бути, щоби пасувати цьому новому (чи забутому старому) світогляду? Здавати дитину в інтернат, коли батьки йдуть на Месу, чи ховатися від неї під час молитви (тільки нещодавно проходили воюючий атеїзм, і от тепер знову)?

Add a comment

Читати далі: Переваги виховання у католицькому середовищі

   

Сторінка 24 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/