Головна

Тема номера

Блаженніший Святослав про Блаженнішого Любомира: «Єдина Київська Церква в єдиному патріархаті є його мрією і заповітом»

Четвер, 24 вересня 2020, 18:11

img_0842-12fd0Єдина Київська Церква в єдиному патріархаті, без взаємного поборювання, але з діленням тими дарами, які ми назбирали по дорозі до цієї єдності, є мрією Блаженнішого Любомира і його заповітом для всіх нас. Про це сказав Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, у рамках проєкту «Прилучитися до великого», розповідаючи про роль Любомира Гузара в розбудові УГКЦ та зміцненні Церкви в Україні.

Add a comment

Читати далі: Блаженніший Святослав про Блаженнішого Любомира: «Єдина Київська Церква в єдиному патріархаті є його мрією і заповітом»

 

Різдво Пресвятої Богородиці — день всесвітньої радости

Понеділок, 21 вересня 2020, 09:57

CPV6zugWwAEz3MoПрихід на світ тієї, що мала бути Божою Матір’ю, є особливим джерелом радости для її батьків, Йоакима й Анни, для неба, для землі і всього створіння. Цю духовну радість з Різдва Богородиці підкреслюють різні святі Отці. Святий Андрій Критський у своїй проповіді на цей празник величає Пресвяту Богоматір як ту, через яку сповнилися всі пророцтва і прообрази Старого Завіту. І гідно звеличивши її найкращими похвальними титулами, він взиває до участи в радості небо, землю, море і всяке створіння та закінчує словами: “Бо сьогодні родилася дитина, від якої спасення Христос Бог і Слово, який був і приходячи перебуває на віки”. А святий Йоан Дамаскин у проповіді цього дня каже: “День Різдва Богородиці є днем всесвітньої радости, бо через Богородицю увесь людський рід обновився і смуток праматері Єви перемінився у радість”.

Add a comment

Читати далі: Різдво Пресвятої Богородиці — день всесвітньої радости

 

«Без мудрості – дорога в нікуди»

Четвер, 17 вересня 2020, 07:46

swiatoslaw_nashe_slovoКуди б не прямувала людина, передумовою успішної мандрівки завжди залишається чітке розуміння напрямку: кожен успіх вимагає усвідомленої цілі

Без мудрості, без орієнтації на об'єктивні універсальні цінності, людина і людські суспільства приречені на тривалі пошуки себе та власного місця під сонцем. Ціннісна дезорієнтація веде у нікуди.

Add a comment

Читати далі: «Без мудрості – дорога в нікуди»

   

Коли немає часу на мертвих — виходить, немає діла і до живих

Субота, 12 вересня 2020, 20:59

unnamedЧи потрібен українцям власний національний пантеон, чи потрібно увічнювати пам'ять захисників України як з минулих часів, так і з близького сьогодення? Практично будь-який задум, що потребує клопіткої праці і волі до реалізації, часто наражається на українське "не на часі". Чимало задумів, реформ і важливих для держави починань так і не реалізовуються зовсім не через брак коштів чи суспільного консенсусу, а через відсутність бажання і волі до змін: "не на часі" триває роками...

Add a comment

Читати далі: Коли немає часу на мертвих — виходить, немає діла і до живих

 

«Іспит на автентичність нашої віри в Бога. Пандемія Covid-19», — владика Богдан Дзюрах

Субота, 05 вересня 2020, 17:02

9ebfcba6627ca9b1Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ спільно із владикою Богданом Дзюрахом продовжує публікацію духовних роздумів про пандемію та її наслідки із погляду християнина. Сьогодні пропонуємо вже третю частину про автентичність нашої віри в Бога.

3. Іспит на автентичність нашої віри в Бога

Цікаво, що в останній зі згаданих публікацій серед порад, як зберегти сімейні стосунки в час карантину, на першому місці названо віру: «Точніше вміння вірити! Якщо ви вірите в себе, свій імунітет і часник — здорово! Зміцнюйте імунітет і далі.

Add a comment

Читати далі: «Іспит на автентичність нашої віри в Бога. Пандемія Covid-19», — владика Богдан Дзюрах

   

Сторінка 9 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/