Головна

Тема номера

Преображення Господнє

Середа, 19 серпня 2020, 11:01

image_53Опис того, що відбулося на Горі Преображення, вміщений в усіх трьох синоптичних (тобто «узгоджених», як загалом називають Матея, Марка і Луку) Євангеліях. Вочевидь ця подія була така важлива, що всі троє приділили їй увагу.

Взявши трьох учнів із собою – Петра, Якова і Йоана, – Господь Ісус піднявся на гору і там преобразився «перед ними». Всім, хто читав та чув цей євангельський уривок, відомо, що обличчя Його засяяло, як сонце, і одежа… Всі деталі у Євангелії важливі. Також і ця вказівка: «перед ними».

Add a comment

Читати далі: Преображення Господнє

 

Заклик Блаженнішого святослава до синів і дочок УГКЦ до молитви за білоруський народ

П'ятниця, 14 серпня 2020, 18:10

his-beatitude-belarus-1

Дорогі у Христі!

У ці драматичні дні, коли білоруський народ змагається за свої права та свободи, захищаючи своє волевиявлення, соціальну справедливість і власну гідність, закликаю усіх синів і дочок Української Греко-Католицької Церкви до усильних молитов за припинення насилля над невинними, за встановлення суспільного ладу і порозуміння в білоруському народі, за мир та збереження єдності й цілісності Білоруської держави.

Add a comment

Читати далі: Заклик Блаженнішого святослава до синів і дочок УГКЦ до молитви за білоруський народ

 

Свято не маку, меду і квітів, а Святих Мучеників Маккавеїв

П'ятниця, 14 серпня 2020, 12:30

IMG_0114 серпня християни вшановують святих мучеників Маккавеїв, їхню матір Соломонію та вчителя Єлеазара, які жили в II столітті до Різдва Христового за часів безбожного сирійського царя Антіоха Епіфана (175-164 рр. до н. е.), який намагався примусити євреїв перейти на поганську віру. Коли євреї забували правдивого Бога та почали кланятися ідолам, Господь тяжко карав їх, передусім руками поганських царів, що займали Палестину, руйнували міста, вбивали людей, забирали їх у неволю.

Add a comment

Читати далі: Свято не маку, меду і квітів, а Святих Мучеників Маккавеїв

   

Пам’яті отця Броніслава Мірецького

Неділя, 09 серпня 2020, 12:54

MireckiВ трудних часах посвятив себе, не залишив нас і залишився з нами назавжди

У сімнадцять років Броніслав добровольцем пішов на війну з більшовицькою Росією. 17 серпня 1920 року в битві під Задвір’ям біля Львова був поранений і потрапив до радянського полону. Згодом він з Божою допомогою втік з табору для військовополонених під Києвом і щасливо дістався до рідного дому в Пшеворську…

Вперше я дізнався про священика Броніслава Мірецького від настоятеля костьолу Святого Олександра в Києві вже покійного отця Яна Крапана в 1991 році. Тоді я тільки розпочав свої студії на факультеті журналістики Київського університету імені Тараса Шевченка.

Add a comment

Читати далі: Пам’яті отця Броніслава Мірецького

 

Допомога постраждалим від повені COVID-19 Звернення Блаженнішого Святослава до свята Святого великомученика і цілителя Пантелеймона

П'ятниця, 07 серпня 2020, 23:12

02SDyt_5c371b6d677535_39130983-tmb-720x411xfillДорогі брати та сестри!

9 серпня 2020 року Божого, у день пам’яті Святого великомученика і цілителя Пантелеймона, у м. Києві вже вчетверте відбудуться урочистості з нагоди відзначення найкращих медиків України та нагородження їх орденом Святого Пантелеймона. Цією відзнакою за професіоналізм та милосердя, яка має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, будуть нагороджені найкращі лікарі та медичні працівники.

Add a comment

Читати далі: Допомога постраждалим від повені COVID-19 Звернення Блаженнішого Святослава до свята Святого великомученика і цілителя Пантелеймона

   

Сторінка 11 з 148

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/