Головна

Світ

Церква є «вселенська» і «апостольська»

Четвер, 18 вересня 2014, 08:17

Загальна аудієнція з Папою Франциском 17 вересня 2014р.: Вселенська і апостольська Церква (повний текст)

Дорогі брати і сестри,

Коли визнаємо нашу віру, то говоримо, що Церква є «вселенська» і «апостольська». Яке значення мають ці дві характерні риси Церкви? Яку вони мають вартість для християнських спільнот і для кожного з нас?

Add a comment

Читати далі: Церква є «вселенська» і «апостольська»

 

Лише маючи милосердне серце, людина може насправді наслідувати Ісуса Христа

П'ятниця, 12 вересня 2014, 04:57

Лише маючи милосердне серце, людина може насправді наслідувати Ісуса Христа. На основі цієї думки Папа Франциск побудував свою ранкову проповідь. Проповідник також наголосив на тому, що життя християнина не є життям егоїстичним, зацикленим виключно на своїй власній особі та особистих проблемах, але є даром для інших. Лише живучи своє життя як дар, зможемо любити наших ворогів, до чого закликає нас Господь Ісус.

Add a comment

Читати далі: Лише маючи милосердне серце, людина може насправді наслідувати Ісуса Христа

 

Ми — не сироти, Церква — наша мати!

Четвер, 04 вересня 2014, 23:30

Святіший Отець наголошує, що зразком материнства Церкви є Пречиста Діва Марія. Церква, отже, є продовженням Її материнства, народжуючи нових дітей у Христі, завжди слухаючи Боже Слово та зберігаючи послух щодо Його божественного задуму любові.

«Народження Ісуса в лоні Марії, дійсно, є прелюдією до відродження кожного християнина в лоні Церкви, адже Христос є первородним з багатьох братів (пор. Рим 8, 29). Нашим першим братом є Ісус, що народився від Марії, це зразок, а ми всі народжені від Церкви.

Add a comment

Читати далі: Ми — не сироти, Церква — наша мати!

   

Папа прийшов з кінця світу і живе у Ватикані

П'ятниця, 22 серпня 2014, 20:12

На борту літака під час повернення з Кореї до Ватикану Папа Франциск відповів на 16 питань журналістів, більшість яких стосувалися актуальних міжнародних подій і особистих переживань Святішого Отця.

Під час візиту до Кореї Ви звернулися до родин загиблих у катастрофі парому «Севол» зі словами утіхи. Два питання: Що ви відчували, коли зустрілися з ними? І чи Ви не стурбовані тим, що Ваші дії можуть неправильно витлумачити?

Add a comment

Читати далі: Папа прийшов з кінця світу і живе у Ватикані

 

Євхаристійні чуда

Субота, 26 липня 2014, 16:58

Перемінення Гостії в шматок людського тіла,  вина в людську кров, багаторічні євхаристійні пости, левітації та чудесні зцілення - історія Церкви знає понад 130 чудес, що пов'язані з Євхаристією. Трапляються вони в хвилинах сумнівів у реальну присутність Христа в Пресвятих Дарах, під час спроб профанації, але також як нагорода за віру і любов.

Тіло і Кров

Add a comment

Читати далі: Євхаристійні чуда

   

Сторінка 22 з 56

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/