Головна

Світ

Папа і Патріарх

Вівторок, 27 травня 2014, 10:52

Не помилюсь, якщо скажу, що очі більшої частини християн цілого світу сьогодні прикуті до Святої землі, де відбувається зустріч Папи Франциска і Патріарха Константинопольського Варфоломія. Зустріч знакова з багатьох оглядів, але перш за все тому, що ювілейна. Рівно 50 років тому Папа Павло VІ зустрівшись там таки на Святій землі з Патріархом Константинопольської Церкви Атенагорасом розірвали майже тисячолітню історію неприязні. Рік по тому ці два ієрархи спільно проголосили про «анулювання» взаємних анафем 1054 року. Які вважаються формальною точкою розколу між Церквою Сходу і Заходу. Папа І Патріарх заявили, що вони: «жалкують і бажають вилучити з пам'яті і церковного середовища акти відлучення … спогад про які до наших днів служить перешкодою до зближення в дусі любові, і віддати їх забуттю».

Add a comment

Читати далі: Папа і Патріарх

 

Великі очікування і важка дійсність

Неділя, 25 травня 2014, 12:19

24 травня 2014 р. Папа Франциск розпочав свою подорож на Близький Схід. Він четвертий Папа Римський, який відвідує Святу Землю. Чи гасло паломництва «Аби всі були одно» можливе для здійснення?

У програмі другого закордонного візиту Папи — численні міжрелігійні та екуменічні зустрічі, також і з Патріархом Константинополя Варфоломеєм І з нагоди 50-річчя зустрічі папи Павла VI і Патріарха Афінагора у Єрусалимі, що стало верстовим каменем в екуменічному діалозі. Add a comment

Читати далі: Великі очікування і важка дійсність

 

«Царице Неба молись за Україну»

Понеділок, 05 травня 2014, 09:13

«Дорогі брати й сестри, бажаю заохотити вас ввірити Пресвятій Богородиці ситуацію в Україні, де не припиняються протистояння, ситуація залишається важкою. Молюся разом з вами за загиблих цими днями, просячи в Господа Бога, щоб влив у серця всіх людей почуття примирення та братерства», – з цими словами Папа Франциск у неділю, 4 травня 2014 р., звернувся до десятків тисяч паломників, які зібралися у Ватикані, щоб помолитися разом з ним Богородичну молитву «Царице Неба».

Add a comment

Читати далі: «Царице Неба молись за Україну»

   

Глава УГКЦ вважає канонізацію Папи Івана XXIII та Папи Івана Павла II святом для України і УГКЦ

Вівторок, 29 квітня 2014, 08:54

27 квітня Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, узяв участь у канонізації двох визначних Римських Єпископів минулого століття: Папи Івана XXIII та Папи Івана Павла II. Із Святішим Отцем Франциском співслужили предстоятелі різних Східних Католицьких Церков, 150 кардиналів і понад 700 єпископів.

Коментуючи цю історичну подію для «Живого.ТБ», Верховний Архиєпископ УГКЦ зауважив, що канонізація обох Пап є справжнім святом для України і УГКЦ. Бо «отримавши таких заступників і світ, і Україна, випросить у Господа ласку миру і свободи».

Add a comment

Читати далі: Глава УГКЦ вважає канонізацію Папи Івана XXIII та Папи Івана Павла II святом для України і УГКЦ

 

Геноцид народу був геноцидом церкви

П'ятниця, 25 квітня 2014, 15:00

24 квітня відзначають День пам’яті жертв геноциду вірмен в Османській імперії, в результаті якого загинули більше мільйона вірмен, серед яких близько чотирьох тисяч священиків і монахів, сотні тисяч були депортовані. Масові вбивства вірмен уперше в історії були визнані злочином проти людяності. Пам'ять про Геноцид стала частиною вірменської національної ідентичності. Про пам'ять про трагедію, душпастирство в діаспорі розповів журналістам РІСУ і Credo перший єпископ української єпархії Вірменської Апостольської Церкви (1991-2000, хоча відновлювати єпархію він почав у статусі архимандрита), колишній місцеблюститель Британської  єпархії та діючий голова видавничого відділу Ечміадзину та президент монашої ради Архиєпископ Натан Оганесян. Add a comment

Читати далі: Геноцид народу був геноцидом церкви

   

Сторінка 24 з 56

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/