Головна

Світ

Страх перед радістю — хвороба християн сьогодення

Четвер, 24 квітня 2014, 22:03

Провідною думкою Святішого Отця сьогодні було існування християни, які бояться радості Воскресіння, життя яких подібне до похоронної відправи.

На ці думки Папу спонукав євангельський уривок, прочитаний під час Меси, у якому розповідалося про появу Ісуса Христа апостолам після Воскресіння. Як підкреслив Папа, на вітання: «Мир вам!», – що прозвучало з уст Спасителя, апостоли, замість того, щоб сповнитись радістю, стривожилися і налякалися, думаючи, що бачать привида.

Add a comment

Читати далі: Страх перед радістю — хвороба християн сьогодення

 

«Він був для мене і святим, і другом…»

Середа, 23 квітня 2014, 23:33

«Пригадую Йоана Павла II з великою вдячністю. Я не міг і не повинен був намагатися його наслідувати, але старався продовжувати його спадщину і його справу, робив це так як  вмів найкраще», — констатував Папа-емерит.

Ці слова записані в книжці «Accanto і Giovanni Paolo II», в якій зібрано висловлювання найближчих співпрацівників Папи Римського. Видало її видавництво Ares.

Add a comment

Читати далі: «Він був для мене і святим, і другом…»

 

Паритет між Престолом Католицтва та Престолом Православ’я

Вівторок, 22 квітня 2014, 23:41

В інтерв'ю газеті National Catholic Register голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків РПЦ митрополит Волоколамський Іларіон розповів про значення наміченого на 2016 рік Всеправославного Собору, про ситуацію на Україні, а також про православно-католицькі відносини на сучасному етапі.

Нижче подаємо відповідь о. Марка Вудроф, священика Вестмінстерської дієцезії, на інтервю митр. Іларіона:

Add a comment

Читати далі: Паритет між Престолом Католицтва та Престолом Православ’я

   

ІВАН ХХІІІ ТА ІВАН ПАВЛО ІІ ЦЕ – ПАПИ МИРУ

Понеділок, 21 квітня 2014, 15:15

Блаженні Іван ХХІІІ та Іван Павло ІІ, які вже наприкінці цього місяця будуть проголошені святими, запам’ятаються в історії, серед іншого, як Папи миру. Як сини ХХ століття, вони особисто пережили жахіття воєн і тоталітарних режимів, ядерну загрозу, а тому присвятили цим темам деякі з найважливіших документів, що увійшли до спадку соціальної доктрини Церкви. До цього також слід додати їхні виступи та заклики до миру під час різних міжнародних криз, якими був позначений світ після другої світової війни і після закінчення «холодної війни».

Add a comment

Читати далі: ІВАН ХХІІІ ТА ІВАН ПАВЛО ІІ ЦЕ – ПАПИ МИРУ

 

«З довірою відкритися на Бога»

Середа, 16 квітня 2014, 23:31

Коли здається, що все втрачено, тоді втручається Господь Бог силою воскресіння. Коментуючи під час загальної аудієнції у середу, 16 квітня 2014 р., посередині Страсного Тижня, події, пов’язані із стражданнями і смертю Ісуса, на це звернув увагу Папа Франциск. Він зазначив, що «болісний шлях», обраний Христом «у повній свободі», розпочинається актом Юдиної зради, а повнотою пониження стала «хресна смерть».

Add a comment

Читати далі: «З довірою відкритися на Бога»

   

Сторінка 25 з 56

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/