Головна

Світ

Хто покладає надію не на Бога, той все втрачає

П'ятниця, 21 березня 2014, 06:54

Людина, яка покладає надію на себе саму, на власні багатства чи ідеології, приречена бути нещасливою, а той, хто покладається на Господа Бога, навіть під час засухи приносить плоди. Про це, коментуючи біблійне читання з книги пророка Єремії, проповідував Папа Франциск.

«Проклятий той, хто уповає на людину і покладає на тіло свою силу... Він, мов та билина у степу без листя... Щасливий чоловік, який на Господа вповає... Він, немов дерево, посаджене над водою... під час посухи йому байдуже, воно не перестає родити...», – стверджує автор біблійного тексту, коментуючи який, Святіший Отець наголосив, що «лише у Господі наша стійка надія. Інші не приносять користі, не спасають нас, не приносять життя, не приносять радості».

Add a comment

Читати далі: Хто покладає надію не на Бога, той все втрачає

 

Викорінити рабство до 2020 року

Вівторок, 18 березня 2014, 14:43

Представники світових релігій створили асоціацію і підписали унікальну угоду у справі боротьби з рабством.

17 березня в Ватикані відбулася презентація безпрецедентної угоди між представниками основних релігій під назвою Global Freedom Network («Глобальна вільна мережа»). Його метою є викорінення сучасного рабства і торгівлі людьми в усьому світі до 2020 року.

Add a comment

Читати далі: Викорінити рабство до 2020 року

 

Зберегти мир у Східній Європі

Понеділок, 17 березня 2014, 20:37

Блаженніший Святослав докладно розповів про події, які відбулися в Україні протягом останніх місяців. Було підкреслено, що УГКЦ у цей важкий час була зі своїм народом, пастирі разом із вірними пережили всю драму суспільного протистояння і продовжують служити своїм людям відповідно до їхніх потреб.

Окремо Предстоятель УГКЦ проаналізував міжконфесійні відносини в Україні та діяльність Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій.

Add a comment

Читати далі: Зберегти мир у Східній Європі

   

Глава УГКЦ очолив молитву за Україну на гробі святого Петра

Субота, 15 березня 2014, 21:41

Сьогодні вранці Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, очолив Божественну Літургію на гробі апостола Петра у Ватикані (каплиця Папи Климента VIII). Разом із Предстоятелем УГКЦ за суверенну Україну молилися посли України та Польщі при Апостольській Столиці – Тетяна Іжевська та Пйотр Новіна-Конопка.

«Стоячи біля гробу святого апостола Петра, ми відчуваємо, що головним господарем історії є Господь Бог, а не президенти, політики, дипломати чи навіть  сила зброї.

Add a comment

Читати далі: Глава УГКЦ очолив молитву за Україну на гробі святого Петра

 

Рік з Папою Франциском...

Четвер, 13 березня 2014, 18:05

Середа, 13 березня 20013 року, похмура й дощова погода.... На площі Святого Петра десятки тисяч людей, хоч цього дня і не відбувається загальна аудієнція... А це тому, що два тижні перед тим Папа Венедикт XVI провів прощальну аудієнцію, в якій взяли участь коло 200 тисяч паломників, і наступного дня, 28 лютого, вступило в дію його зречення з Петрового служіння.

Add a comment

Читати далі: Рік з Папою Франциском...

   

Сторінка 28 з 56

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/