Головна

Світ

7 мільйонів паломників на канонізацію Івана Павла ІІ та Івана ХХІІІ

Середа, 12 березня 2014, 22:31

Вже не 5 мільйонів паломників, як повідомлялося раніше, а 7 очікують у Римі в період від Страсного Тижня до канонізації Івана Павла ІІ та Івана ХХІІІ.

Як передбачає влада Рима, масовий наплив паломників розпочнеться у Страсну П’ятницю 18 квітня. Вірні з цілого світу приїдуть, щоб взяти участь у Хресній Дорозі в Колізеї, яку очолить Папа Франциск. Багато з них залишаться у Римі на Великдень.

Add a comment

Читати далі: 7 мільйонів паломників на канонізацію Івана Павла ІІ та Івана ХХІІІ

 

Блаженніший Святослав (Шевчук) говорить правду світській владі

Неділя, 09 березня 2014, 21:52

Глава Української Греко-Католицької Церкви дає таке свідчення віри, яке дав Блаженний Іван Павло II. Під час розпалу громадянської, політичної, а тепер вже й міжнародної кризи в Україні Глава УГКЦ є відважним свідком, який постійно твердить про моральний закон, права людини та соціальне вчення Католицької Церкви.

Церква повинна захищати мир і справедливість, подібно як Блаженний Іван Павло II підтримував рух солідарності у своїх пастирських візитах до рідної Польщі, яка в той час була під комуністичним режимом.

Add a comment

Читати далі: Блаженніший Святослав (Шевчук) говорить правду світській владі

 

Молитва – фундаментальний чинник на шляху до єдності

П'ятниця, 07 березня 2014, 22:55

7 березня 2014 року Папа зустрівся у Ватикані з делегацією Всесвітньої Ради Церков. Він назвав зустріч «черговим важливим етапом у давніх і плідних взаєминах» між Католицькою Церквою та екуменічною асоціацією та подякував за роботу «у підтримці християнської єдності».

За словами Понтифіка, Всесвітня Рада зробила великий внесок у прийняття з боку всіх християн факту, що їхня роз'єднаність є серйозною перешкодою для проповідування Євангелія у світі.

Add a comment

Читати далі: Молитва – фундаментальний чинник на шляху до єдності

   

Великий піст — час для зміни курсу

Середа, 05 березня 2014, 17:39

«Великопісному шляху», який розпочинається у Попільну Середу, Папа присвятив своє повчання під час загальної аудієнції, яка відбулася 5 березня на площі Святого Петра у Ватикані.

Він зауважив, що цей сорокаденний шлях веде нас до Пасхального Тридення, спомину про страсті, смерть і воскресіння Господа Ісуса, що є серцем Таїнства нашого спасіння.

Add a comment

Читати далі: Великий піст — час для зміни курсу

 

Глава УГКЦ попросив світових церковних лідерів зробити свій внесок у мирне врегулювання ситуації в Україні

Вівторок, 04 березня 2014, 13:07

Ми закликаємо вас бути солідарними з нами у цей важкий час, коли війська Російської Федерації, порушивши всі угоди, вторгнулися на суверенну територію України. У нашій країні немає мовної, національної та релігійної дискримінації. Наше глибоке і щире бажання полягає у створенні і постійному покращенні наших братерських та дружніх відносин з Росією.

Add a comment

Читати далі: Глава УГКЦ попросив світових церковних лідерів зробити свій внесок у мирне врегулювання ситуації в Україні

   

Сторінка 29 з 56

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/