Головна

Світ

Послання Святішого Отця Франциска на Великий піст 2014 року

Четвер, 27 лютого 2014, 10:47

Зубожів, щоб збагатити нас Своїм убозтвом (пор. 2 Кор. 8,9)

Дорогі брати і сестри,

З нагоди Великого Посту я пропоную деякі роздуми, щоб вони могли послужити особистому та спільнотному шляху навернення. У цих роздумах я виходжу зі слів св. Павла: «Бо ви знаєте благодать Господа нашого Ісуса Христа, що Він, будучи багатим, збіднів заради вас, щоб ви збагатились Його убозтвом» (2 Кор. 8,9 ).

Add a comment

Читати далі: Послання Святішого Отця Франциска на Великий піст 2014 року

 

«Русскій мір» і Майдан як загроза

Четвер, 20 лютого 2014, 11:02

У церковно-державній мові робить фурор формула «русскій мір» («російський світ»). Представники Церков і державні інституції використовують його для визначення пострадянських територій.

Цим поняттям визначають не тільки мешканців Російської Федерації чи російську діаспору, розсіяну на території колишнього Радянського Союзу, але також православних з України, Білорусі, Молдови і Казахстану.

Add a comment

Читати далі: «Русскій мір» і Майдан як загроза

 

У чому полягає праведність Христового учня?

Понеділок, 17 лютого 2014, 12:26

Щоб добре і чесно поводитися, не вистачить юридичних норм, для цього потрібні глибокі спонуки. Таке зауваження висловив Папа Франциск перед проказуванням молитви «Ангел Господній» у неділю, 16 лютого 2014 р., коментуючи євангельський уривок, в якому прозвучали частини з нагірної проповіді Христа – першої Його великої проповіді. Цього разу темою було ставлення Ісуса до єврейського закону у світлі Його слів: «Не думайте, що я прийшов усунути закон чи пророків: я прийшов їх не усунути, а доповнити».

Add a comment

Читати далі: У чому полягає праведність Христового учня?

   

Росіяни і білоруси стають католиками не через прозелітизм

Неділя, 16 лютого 2014, 21:14

У Білорусі тепер проживає 1,4 млн. католиків — вони становлять 14,5% від населення. У Росії їх приблизно 300 тис. у європейській частині і 100 — в азіатській. Тільки у Москві, за деякими даними, проживають 60-100 тис. католиків. Із них лише 35 тис. — іноземці. 

Водночас і білоруська, і російська статистика подає неповну статистичну інформацію про католиків.

Add a comment

Читати далі: Росіяни і білоруси стають католиками не через прозелітизм

 

«У серці людини. Утопія та зобов’язання»

Четвер, 13 лютого 2014, 20:58

Папа Франциск 2005 року видав збірку думок «У серці людини. Утопія та зобов’язання», присвячених темі побудови країни, нації, у світлі непростої тогочасної ситуації аргентинського народу. Автор поділився думками про будування майбутнього, призначеного для всіх. Ці думки не втратили своєї актуальності та можуть бути застосовані до сьогоднішньої України.

Add a comment

Читати далі: «У серці людини. Утопія та зобов’язання»

   

Сторінка 30 з 56

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/