Головна

Світ

«Fratelli tutti»: чергова соціальна енцикліка Папи Франциска

Неділя, 28 лютого 2021, 11:34

ped.750.422Братерство й соціальна дружба – це дороги, які вказує Папа Франциск для побудови кращого, справедливішого та мирного світу зусиллями всіх, народу й інституцій. Рішуче «ні» війні та глобалізації байдужості.

«“Fratelli tutti” писав святий Франциск з Ассізі, звертаючись до всіх братів і сестер, щоб запропонувати їм форму життя з присмаком Євангелія. Серед його порад хочу виокремити одну, в якій він заохочує до любові, що виходить за межі географічних і просторових бар’єрів», – цими словами Папа Франциск розпочинає свою енцикліку «Fratelli tutti», що підписана 3 жовтня 2020 року на батьківщині святого Франциска місті Ассізі та оприлюднена наступного дня.

Add a comment

Читати далі: «Fratelli tutti»: чергова соціальна енцикліка Папи Франциска

 

Кардинал Сандрі: наша місія – турбота про часто поранене Христове Тіло

Четвер, 18 лютого 2021, 21:41

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422Префект Конгрегації для Східних Церков в інтерв’ю для ватиканських медіа розповів про історію, діяльність та завдання очолюваної ним Дикастерії Римської Курії.

Не ікони, свічки та кадильний дим, що підноситься під час молитовних обрядів, але містичне Тіло Ісуса, часто поранене, яке потребує особливою турботи, перебуває у центрі уваги та відповідальності Конгрегації Східних Церков, яку сьогодні очолює кардинал-аргентинець Леонардо Сандрі. Мова йде про відповідальність за Східні Католицькі Церкви, які, попри свою різноманітність, перебувають у повній єдності з Церквою Риму. Завдання та служіння цього відомства Римської Курії кардинал-префект представив у інтерв’ю для ватиканських медіа.

Add a comment

Читати далі: Кардинал Сандрі: наша місія – турбота про часто поранене Христове Тіло

 

Папа: Якісна комунікація вимагає стертих підошв

Субота, 23 січня 2021, 17:29

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422«Прийди та подивися» (Ів 1,46). Комунікувати, зустрічаючи людей там, де вони перебувають, такими, якими вони є», – це тема Послання Папи Франциска на 55-й Всесвітній день суспільних комунікацій, оприлюдненого напередодні спомину святого Франциска Сальського.

«Запрошення “прийти та подивитися”, яким супроводжуються перші зворушливі зустрічі Ісуса з учнями є також методом кожної справжньої людської комунікації», – цим ствердженням Папа Франциск розпочинає своє послання на 55-й Всесвітній день суспільних комунікацій, що відзначатиметься 16 травня 2021 року.

Add a comment

Читати далі: Папа: Якісна комунікація вимагає стертих підошв

   

Конгрегація Віровчення про моральну допустимість щеплень від Covid-19

Вівторок, 22 грудня 2020, 12:02

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422Конгрегація віровчення оприлюднила «Заувагу щодо моральності використання деяких вакцин анти-Covid-19», затверджену Святішим Отцем.

У випадку, якщо не існує альтернативного доступу до «етично бездоганних» вакцин, «морально прийнятним» є використання вакцин проти Covid-19, в розробці та виробництві яких використовувалися клітинні лінії, що походять з абортованого плоду. Однак, це жодним чином не повинно сприйматися як моральне схвалення використання таких клітин, а на розробниках, виробниках і владі лежить обов’язок дбати про те, щоб були доступними етично прийнятні вакцини. Про це йдеться в оприлюдненій 21 грудня 2020 р. «Заувазі щодо моральності використання деяких вакцин анти-Covid-19», приготованій Конгрегацією віровчення. Документ за підписом префекта та секретаря цього відомства, був представлений Святішому Отцеві під час аудієнції, наданої кардиналові Луїсові Ладарії 17 грудня. Папа схвалив його для оприлюднення.

Add a comment

Читати далі: Конгрегація Віровчення про моральну допустимість щеплень від Covid-19

 

П’ятдесять п’ять років після взаємного зняття католицько-православних анафем

Понеділок, 07 грудня 2020, 18:12

pavlo_vi_afinagor7 грудня 1965 року папа Павло VI та патріарх Афінагор І підписали Спільну декларацію про зняття взаємних анафем 1054 року.

На тему причин розділення між Церквою Сходу та Заходу написано вже багато текстів. Історики стверджують, що майже тисяча років тому на це вплинула ціла низка причин: політичних (розділення Римської імперії), богословських (суперечка про походження Святого Духа), культурних (різна ментальність та різні мови).

Add a comment

Читати далі: П’ятдесять п’ять років після взаємного зняття католицько-православних анафем

   

Сторінка 4 з 56

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/