Головна

Світ

У чому богословський сенс посту?

Неділя, 02 лютого 2014, 23:04

Пояснимо сенс посту словами Папи Бенедикта XVI. В одному зі своїх послань на Великий Піст він так розкривав сенс пісної стриманості: справжній піст спрямований на «куштування істинної їжі, якою є воля Отця». Утримання, до якого закликає Церква, не має фізичних або естетичних мотивацій, в його основі лежить потреба людини у внутрішньому очищенні, яке виводить отруту гріха і зла, привчає до здорових видів зречення, що рятує віруючого від рабства власного «я».

Add a comment

Читати далі: У чому богословський сенс посту?

 

Туди де бракує Божого слова, приходить зіпсуття

П'ятниця, 17 січня 2014, 05:56

Брак живих взаємин з Богом та Його словом є причиною скандалів у Церкві. Тоді «зіпсовані» священики, замість того, щоб давати вірним хліб життя, підсувають святому Божому людові отруєну страву

Папа зазначив, що в ту епоху, про яку розповідає старозавітна Книга Самуїла, вибраний народ залишив Господа, як тоді казали, Боже слово було «рідкісним». Старий священик Елі був «літеплим», а його сини були «корумпованими та наганяли страх на людей», зловживаючи службою при жертовнику.

Add a comment

Читати далі: Туди де бракує Божого слова, приходить зіпсуття

 

Силою Хрищення ми є учнями та місіонерами!

Четвер, 16 січня 2014, 06:13

На особливий плід Хрищення, яким є те, що воно вчиняє нас членами Христового Тіла та Божого люду, звернув увагу Папа Франциск. Розпочавши попередньої середи цикл повчань про Святі Таїнства, цього разу він знову говорив про Хрищення, зазначивши, що подібно як «з покоління у покоління передається життя, так само і з покоління в покоління, через відродження у хрищальній купелі, також передається благодать, і завдяки цій благодаті Божий люд прямує крізь час, немов ріка, яка напоює землю та поширює у світі Боже благословення».

Add a comment

Читати далі: Силою Хрищення ми є учнями та місіонерами!

   

Або любов є безкорисливою і турботливою, або вона взагалі не є християнською

Четвер, 09 січня 2014, 23:37

Характеристикою християнської любові завжди має бути конкретність, тобто, вона повинна проявлятись у ділах, а не лише словесно; ця любов окреслюється більшим бажанням давати, ніж отримувати. До роздумів над цією темою Вселенського Архиєрея спонукав біблійний уривок, прочитаний під час богослужіння цього дня, а саме – з Першого Послання Апостола Івана: «Коли ми любимо один одного, то Бог у нас перебуває, і Його любов у нас досконала» (1Ів.4,12).

Add a comment

Читати далі: Або любов є безкорисливою і турботливою, або вона взагалі не є християнською

 

«Ніколи не бійтеся ніжності»

П'ятниця, 20 грудня 2013, 01:06

У цьому ексклюзивному інтерв’ю, Папа Франциск говорить про Різдво, голод у світі, страждання дітей, реформу Римської Курії, жінок кардиналів, Інститут релігійних справ і про майбутній візит на Святу Землю.

«Для мене Різдво – це надія і ніжність…». Франциск розповідає для «La Stampa» і «Vatican Insider» про своє перше Різдво як єпископа Рима. Ми знаходимося у Будинку святої Марти у Ватикані; 12.50 год. дня вівторок 10 грудня.

Add a comment

Читати далі: «Ніколи не бійтеся ніжності»

   

Сторінка 31 з 56

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/