Головна

Світ

Оберігати Божі дари, щоб запалити світло надії!

Середа, 20 березня 2013, 00:42

«Дорогі брати й сестри! Дякую Господу Богу за те, що можу відслужити цю Святу Месу з нагоди початку Петрового служіння в день пам’яті святого Йосифа, Обручника Пречистої Діви Марії та Небесного покровителя Вселенської Церкви: це дуже багатий за змістом збіг. Крім того, сьогодні іменини мого шанованого попередника: ми єднаємося з ним молитвою, сповненою любові та вдячності», – цими словами Папа Франциск розпочав свою проповідь під час інавгураційної Служби Божої, яку він очолив на площі Святого Петра у вівторок, 19 березня 2013 року.

Add a comment

Читати далі: Оберігати Божі дари, щоб запалити світло надії!

 

Не бійтеся бути добрими і ніжними, – проповідь Папи під час інавгураційної Меси

Вівторок, 19 березня 2013, 15:03

Папа Франциск

Інавгураційна Меса Папи Франциска, яка триває на площі Святого Петра у Ватикані, зібрала десятки тисяч вірних, 130 офіційних делегацій, серед яких 30 президентів країн. Вперше майже за тисячу років в інавгурації бере участь Патріарх Константинополя.

Свою проповідь Папа Франциск виголосив для усіх людей доброї волі, а не лише для християн. Святіший Отець говорив про покликання зберігати красу світу, яке стосується усіх людей.

Add a comment

Читати далі: Не бійтеся бути добрими і ніжними, – проповідь Папи під час інавгураційної Меси

 

Герб і девіз Папи Франциска

Понеділок, 18 березня 2013, 22:33

Папа Франциск вирішив залишити свій попередній єпископський девіз «Miserando atque eligendo» та основні елементи герба, які він був вибрав з моменту своїх єпископських свячень, що відзначається лінійною простотою.

Голубий щит увінчаний символами папської гідності, тими самими, які прийняв його попередник Венедикт ХVІ – мітра між схрещеними золотим та срібним ключами, пов’язаними червоним шнуром з китицями. У верхній частині герба знаходиться емблема Товариства Ісусового, Ордену Єзуїтів, з якого походить Папа: яскраве сяюче сонце, а посередині три латинські літери, IHS, що є монограмою Христа. Над центральною буквою вони увінчані хрестом, а під ними – три чорні цвяхи, символ Христових страждань.

Add a comment

Читати далі: Герб і девіз Папи Франциска

   

Маємо Папу

Четвер, 14 березня 2013, 00:32

Брати і сестри, добрий вечір!

Як вам відомо, обов’язком Конклаву було надати Риму єпископа. Виглядає на те, що мої брати-кардинали дійшли майже до краю землі, щоб знайти його… але ось ми тут. Дякую вам за вітання, що надійшли від єпархіальної спільноти Риму.

Перш за все хочу вас просити про молитву за нашого Папу-емерита Бенедикта ХVІ, щоб Господь його благословив, а Мати Божа оберігала.

Add a comment

Читати далі: Маємо Папу

 

Хто буде наступним Папою?

Субота, 09 березня 2013, 14:12

Питання, яке висить в повітрі після проголошення наміру зречення Папи Бенедикта ХVІ, а після проголошення стану Sede vacante для ЗМІ стало ще більш актуальним: «Хто буде наступним Папою?». Світові ЗМІ наповненні вже різноманітними відповідями на це питання. Але що найцікавіше, що майже ніхто з тих, хто бралися давати відповідь на це питання не прислухалися до голосу тих, хто буде обирати наступного Папу – кардиналів-виборців.

Add a comment

Читати далі: Хто буде наступним Папою?

   

Сторінка 42 з 56

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/