Головна

Світ

Папа зрікся престолу, а не служіння! – Архиєпископ Мечислав Мокшицький

П'ятниця, 08 березня 2013, 23:51

Ще студентом Папського  университету святого Томи Аквінського у Римі Архиєпископ Мечислав Мокшицький кілька разів підходив до кардинала Йосифа Рацінгера на пл. св. Петра, щоб привітатися і попросити благословення. І аж ніяк не сподівався, що через декілька років привітний і скромний професор стане Наступником Петра, а він – його другим секретарем

Add a comment

Читати далі: Папа зрікся престолу, а не служіння! – Архиєпископ Мечислав Мокшицький

 

263 Папи і 265 понтифікатів

П'ятниця, 08 березня 2013, 16:17

В очікуванні оголошення дати початку конклаву італійська преса звертає увагу на математичну цікавинку в історії понтифікатів: хоча Бенедикт XVI був 263-ім Папою в історії, його понтифікат був 265-им з черги.

Така розбіжність є результатом бурхливої історії Церкви в ХІ столітті за часів понтифікату Бенедикта ІХ, котрий три рази ставав Папою.

Add a comment

Читати далі: 263 Папи і 265 понтифікатів

 

Папою може стати і українець

Середа, 13 лютого 2013, 03:12

Про те, хто може стати новим Папою Римським та чи отримає УГКЦ патріархальний устрій журналістам розповів Архієпископ-емерит Української греко-католицької церкви, Кардинал Любомир (Гузар).

Блаженніший, Ви оголосили про відхід з глави церкви 10 лютого 2011 року. Звернення Папи Бенедикта XVI про зречення папського престолу підписане 10-тим лютим 2013 року. Може, в цьому є якийсь символізм?

Add a comment

Читати далі: Папою може стати і українець

   

Папа Венедикт XVI зрікся з уряду

Понеділок, 11 лютого 2013, 15:22

Під час консисторії, тобто зібрання кардиналів, яка була скликана 11 лютого 2013 р. для затвердження трьох канонізаційних процесів, Святіший Отець Венедикт XVI звернувся до присутніх кардиналів з наступною заявою:

Найдорожчі брати,

я скликав вас на цю консисторію не лише з огляду на три канонізації, але також, щоб повідомити вам про дуже важливе рішення в житті Церкви.

Add a comment

Читати далі: Папа Венедикт XVI зрікся з уряду

 

Вшосте до Блаженної Едігни

Понеділок, 04 липня 2011, 12:46

З Благословення Апостольського Екзарха Німеччини і Скандинавії Кир Петра Крика 2 липня українські прочани вже вшосте вклонялися мощам блаженної Едігни. Уже здалеку, прямуючи до баварського села Пух (Puch), можна побачити рожеву дзвіницю католицької церкви Святого Севастіана та Блаженної Едігни. Як завжди група вірних з Мюнхенської парафії частину шляху до місця прощі пройшла пішки через поля сільськими дорогами, звертаючись до Блаженної з проханнями та щирими молитвами.

Add a comment

Читати далі: Вшосте до Блаженної Едігни

   

Сторінка 43 з 56

катехизм

Молитва св. Папи Івана Павла ІІ за Україну в церкві св. Миколая на Аскольдовій Могилі

«О Всеблагая Діво Маріє, Зарваницька Богородице, дякую Тобі за ласку перебування на київській землі, з якої світло Євангелія поширилося по всій Україні. Тобі, Мати Божа і Мати Церкви, перед Твоєю чудотворною іконою віддаю у руки мою апостольську подорож в Україну.

Пресвята Мати Божа, покрий Твоїм Материнським Покровом усіх християн, чоловіків та жінок доброї волі, які живуть у цій великій країні. Провадь їх до Свого Сина Ісуса, Який для всіх є Дорогою, Правдою і Життям. Амінь».

редакційна колегія


  • ПОЖЕРТВА

реквізити парафії для пожертв:

РГ УГКЦ Парафії Св Миколая на Аскольдовій Могилі,

код: 20051904 Ощадбанк АТ,

iban:  UA543226690000026003300218570





http://askoldova-mohyla.org/uk/

 

Офіційний сайт жіночого вокального ансамблю "Аніма" УГКЦ св. Миколая Чудотворця на Аскольдовій Могилі

 http://anima.askoldova-mohyla.org/